Visueel en sterk, Roger Dubuis Excalibur Automatic Skeleton Carbon

Sinds de oprichting in 1995 staat het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis voor een mix van traditioneel horlogevakmanschap en vooruitstrevend design. Het resultaat bestaat uit een aantal opvallende collecties, waarbinnen modern design een grote rol speelt.

Excalibur EX42 820SQ RDDBEX0508 carbon

De ontwerpen van Rogier Dubuis zijn visueel sterk en ogen technisch, wat de horloges een zeer modern uiterlijk geeft. De 42 mm kast van de Excalibur Automatic Skeleton is gemaakt van Carbon SMC (sheet moulding compound). Dit type SMC wordt geproduceerd door koolstofvezels onder extreem hoge temperaturen samen te mengen met kunsthars, waarna het in vorm geperst kan worden. Het materiaal dat twee maal zo licht en twee maal zo sterk is als staal zorgt voor een buitengewoon sportief, en tegelijktijdig technische look.

Excalibur EX42 820SQ RDDBEX0508 carbon forged

De donker gekleurde bruggen lijkt in vormgeving een beetje op een spinnenweb en het patroon heeft de kenmerkende Roger Dubuis ster in zich. Het geheel oogt indrukwekkend, en toch heeft het uurwerk slechts 167 elementen. Dit in verhouding lage aantal onderdelen geeft letterlijk ruimte binnen een skeleton om het uurwerk goed in werking te zien.

calibre-roger-dubuis-side-RD820SQ-712x556De Excalibur Automatic Skeleton Carbon combineert een krachtige uitstraling met een superieur mechaniek. Het horloge heeft als kern het automatische RD820SQ kaliber, het eerste Roger Dubuis kaliber met micro-rotor. De gangreserve bedraagt 60 uur. Alle 167 onderdelen van het uurwerk zijn zorgvuldig en aan alle kanten met de hand afgewerkt en handmatig gemonteerd, in overeenstemming met de strenge vereisten van het certificaat Poinçon de Genève, het hoogst haalbare keurmerk voor horlogemakers. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter, wat wil zeggen bestand tegen spatwater en zweet, maar duik er niet het water meer in. Dit bijzonder horloge, is verkrijgbaar met een band van krokodillenleer of rubber.

Prijs: € 66.700
Meer informatie: Rogierdubuis.com