Limited Edition: Eerst IWC Pilotenhorloge met eeuwigdurende kalender

De IWC Big Pilot’s watch ‘Annual Calendar Le Petit Prince’ is een horloge waarin het merk tijdloosheid, het luchtruim bedwingen en literatuur heeft laten samenkomen in een elegante special-edition. Met de verkoop van het horloge ondersteunt IWC de Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation. Deze organisatie geeft ondersteuning aan kansarme jongeren over de hele wereld door middel van lokale initiatieven en onderwijs.

Aan de voorzijde van de Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition ‘Le Petit Prince’, valt in de eerste plaats de mooie kleurencombinatie blauw -roségoud op in combinatie met de bruine band. En uiteraard zijn de datumvensters op twaalf uur op de zongeborstelde wijzerplaat opvallend. In drie aparte vensters worden de maand, datum en dag van de week weergegeven. Een jaar na de lancering van het eerste IWC horloge met Annual Calender is dit het eerste IWC pilotenhorloge met eeuwig durende kalender. Het mechanisme vereist één correctie per jaar, en dat is in februari. Links op de wijzerplaat zit de secondenteller en rechts wordt de resterende gangreserve weergegeven. Deze bedraagt maar liefst 7 dagen. De roodgouden wijzers en applicaties zijn voorzien van wit Super-LumiNova® .IWC Pilotenhorloge Little Prince

Met deze uitgave is het de zevende keer dat IWC met een special komt rondom de beroemde verhalen van De Kleine Prins, opgetekend door piloot, schrijver en avonturier Antoine de Saint-Exupéry.  Aan de achterzijde, door het saffierglas van het achterdeksel is een gravure van de Kleine Prins te zien, aangebracht op de rotor. De hoofdrolspeler kijkt naar de hemel op een planeet vol bloemen. Deze ‘planeet’ is een gewicht dat excentrisch (buiten het middelpunt) om de eigen as draait. De tekening op de roodgouden rotor is naar origineel ontwerp van Antoine de Saint-Exupéry zelf .

IWC

Sinds 2013 geeft IWC special editions uit rondom “The Little Prince’. De Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition ‘Le Petit Prince’ (Ref. IW502802) en de Pilot’s Watch Mark XVII Edition ‘Le Petit Prince’ (Ref. IW326506) werden gelanceerd ter ere van 70e verjaardag van de literaire avonturen. Een special, de Big Pilot’s Watch Chronograph Edition “Le Petit Prince” (Ref. IW502801) in platina werd op 10 november 2015 geveild door Sotheby’s in Genève en bracht het record bedrag op van € 158.236 ten gunste van de foundation.

De 2016 editie Big Pilot’s Watch Edition “Le Petit Prince” (Ref. IW500909) heeft een 46 mm 18 karaat roodgouden kast en is uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 250 stuks.

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: IWC.com