Zenith vaart uit met El Primero Stratos Spindrift Racing

Zenith is sinds 2014 als officieel tijdwaarnemer verbonden aan het Spindrift zeilteam, dat geleid wordt door zeilers Donatella Bertarelli en Yann Guichard. De manufacture, die in 1865 door Georges Favre-Jacot werd opgericht in Le Locle, partnert graag met daredevils; dat begon al op het moment dat Louis Blériot het Kanaal overstak in 1909 en bereikte twee jaar geleden een letterlijk hoogtepunt met de vrije val vanuit de stratosfeer van Felix Baumgartner. De Spindrift2 is op 2 november jl. afgevaren in de Route du Rhum, waarbij de Atlantische Oceaan wordt overgestoken in ’s werelds grootste zeewaardige trimaran. Aan boord zijn zakenvrouw en atlete Dona Bertarelli en schipper Yann Guichard. Ter gelegenheid van deze race, die elke vier jaar plaatsvindt en gaat tussen Saint-Malo (op het vaste land van Frankrijk) en Pointe-à-Pitre (in Guadeloupe), heeft Zenith nu de El Primero Stratos Spindrift Racing ontwikkeld. Het horloge is voorzien van een speciale dedicated chronograaf-functie.

ZEN_Packshot_StratosSpindrift_DLC-LRDe technisch uitziende El Primero Stratos Spindrift Racing heeft twee bijzondere eigenschappen. De eerste is de opening op 10 uur, waardoor het echappement te zien is. Hiermee is het de eerste versie van de Stratos waarbij het mogelijk is om het uurwerk van het horloge te bewonderen. De tweede eigenschap zit ‘m in de binnenste bezel, waarop de inscriptie ‘Spindrift racing’ staat op 12 uur. Deze ring bevat een telemetrische schaalverdeling die bedoeld is om de afstand tot een zichtbaar en hoorbaar object te meten. De inscriptie en het teamlogo dat op de rotor is gegraveerd verwijst naar de connectie tussen dit sporthorloge en de komende evenementen, zoals die op het Lac Léman (Meer van Genève) of de wereldoceanen gehouden worden.

ZEN_STRATOS_SD_back_LARGE_2_AMB-LRHet automatische El Primero 4061 kaliber is voorzien van een silicium anker en balansrad, een materiaal dat geen problemen kent qua smering. Silicium is veel harder en lichter dan staal, waardoor het zeer slijtvast is en minder energie verbruikt, vanwege zijn lage wrijvingscoëfficiënt. Bovendien is het anti-magnetisch. Het uurwerk is verder uitgerust met een kolomrad, waardoor het zeer accuraat is. De extra functies zijn een chronograaf met twee telmechanismen: een 30-minutenteller op 3 uur, en een 12-uursteller op 6 uur.

Zenith-Stratos-Spindrift-rosegoud-86_2060_4061_21_R573LRHet horloge heeft een draairing en is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: één in 18 karaat roségoud en DLC titanium, met een zwarte wijzerplaat, en één die volledig zwart is: een DLC-versie met een wijzerplaat van koolstofvezel. DLC is een coating (Diamond-Like Carbon) die het horloge een mooie matte, zeer krasvaste finsih geeft.
De band is van flexibel rubber met een structuurvezelstof om hem nog sterker te maken, vooral belangrijk wanneer u er echt mee gaat zeilen.
Prijzen € 17.600 voor de roségouden versie, € 7.200 voor de versie in DLC.

Kijk voor meer informatie over Zenith op www.zenith-watches.com

 

Route du Rhum 2014

SPINDRIFT_110414_0458 DonatellaVisuel-Spindrift-90x70-PROD-LR