Nieuw in Nederland: Raidillon

Een horlogemerk uit België? Jazeker, het Belgische, maar Swiss made horloge – en accessoiremerk Raidillon is sinds kort in Nederland te koop. Het merk is opgericht in 2001 en laat zich inspireren door de wereld van de racerij. De naam ‘Raidillon’ verwijst naar een befaamde, zeer technische bocht in het Spa-Francorchamps-circuit in België; hét favoriete circuit van vele Formule 1-coureurs. Iedere collectie die Raidillon lanceert bestaat uit 55 genummerde horloges, een verwijzing naar de 55 auto’s die maximaal deel mogen nemen aan een raceparcours. Hierdoor is elk horloge uit de collectie een collectors item. Nummer 13 wordt zowel in de collectie als in de racesport achterwege gelaten; dit nummer wordt beschouwd als een ongeluksgetal.

Raidillon-42-C10-161 uurwerk
De nieuwe automatische chronograaf 42-C10-161 10 ATM is uitgerust met een Zwitsers Valjoux 7750-uurwerk. Raidillon ontwierp het horloge, zoals alle modellen, en ontwikkelde zelf de rotor die de vorm heeft van een racestuur. Het uurwerk is zichtbaar via de achterzijde van de kast. Het horloge heeft een 316L roestvrijstalen kast met een doorsnede van 42 mm. en is waterdicht tot een druk van 10 atmosfeer (100 m.). Het saffierglas heeft een anti-reflecterende coating aan beide zijden, waardoor het bijna volledig ontspiegeld is. De geschroefde kroon is gegraveerd en het cijfer ’55’ is erin gestanst. Het serienummer x/55 is aan de linkerzijde in de kast gestanst. Het horloge heeft verder twee poussoirs met ‘Clou de Paris’ effect en een anti-allergische eco-kalfslederen band (die is behandeld zodat hij chroomvrij is), die handgestikt is in het Belgische Oostende. Prijs 2.850,-Raidillon-42-C10-161

De eerste outlet van Raidillon werd in 2006 geopend aan de high-end winkelstraat Avenue Louise in Brussel. Met Frédéric Dawans als voorzitter van het bestuur en Fabien de Schaetzen als general manager heeft het merk zich inmiddels gevestigd in het prestigieuze Galerie de la Reine in Brussel. Naast horloges vervaardigt Raidillon ook exclusieve reis – en aktetassen die zowel geschikt zijn voor zakelijk als voor gebruik in de vrije tijd.

De verkoopprijs van Raidillon varieert tussen € 1.650,- en € 8.500,-. In Nederland wordt Raidillon verkocht bij QP Exclusieve Horloges te Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over Raidillon op www.raidillon-watches.com