Victorinox geeft I.N.O.X. nog stoerdere horloge band

De I.N.O.X. was al Victorinox’ stoerste horloge, maar dit jaar wordt het model nog een tikje ruiger met de nieuwe Paracord band. De I.N.O.X. Paracord heeft een groene en een zwarte gevlochten band die zowel in de stad als lekker buiten volop aan zijn belofte voldoet.

Victorinox-Inox-Zwart-TIM_241726_1___000_S1De I.N.O.X. is Victorinox’ horlogeversie van het praktische Swiss Army Knife. Het horloge is aan 130 zware gebruikstests onderworpen en doorstond deze glansrijk. Hier lees je over het originele model. Nu het met Paracord is gecombineerd, doet ook de band nog even een stapje extra. Paracord is een materiaal dat in de survivalsport wordt gebruikt; een geweven nylon streng, bestaande uit meerdere draden, dat een zeer hoge slijtvast heeft.

Victorinox-naimakka-555Het exclusieve vlechtpatroon is ontworpen in samenwerking met Naimakka, een gerenommeerde Japanse maker van Paracord, en past prima bij dit stoere horloge. Paracord is extreem sterk. Het werd origineel gebruikt voor de draden van parachutes en het materiaal voldoet dan ook aan de strenge eisen van het Amerikaanse leger. Het breekt pas bij een gewicht van 250 kg. De band voor dit I.N.O.X. horloge is met de hand gemaakt en heeft een systeem waardoor het gemakkelijk aan- af te koppelen is.

Victorinox_Paracord_zwartMocht je ergens in de problemen komen, dan kan het paracord van de band worden ontvlochten, en gebruikt voor andere (misschien wel levensreddende doeleinden) of om je schoen mee vast te maken als je veter breekt. De zeven nylon draden, kunnen tot dunnere patronen worden geweven, of gebruikt worden om iets mee vast te maken, bijvoorbeeld je boot, of om iets voort te trekken. Net als het zakmes wordt de I.N.O.X. van Victorinox dus ook weer een multipurpose tool. Je kunt er zelfs een visdraad van maken!

De zwarte versie van de I.N.O.X. Paracord heeft een zwarte wijzerplaat, het khaki model een camouflagekleurige. Elk model komt met een afneembare transparante beschermring die de punten van een kompas draagt. Lekker stevig dus, en stoer. Het horloge is waterdicht tot 200 meter, en binnenin tikt een Ronda quartz uurwerk.

Prijs: € volgt

Kijk voor meer informatie op www.victorinox.com