Tudor Pelagos verovert horloge harten met manufacture uurwerk

De Tudor Pelagos werd in 2013 gelanceerd als duikhorloge van het merk, dat tot toen vooral als zusje van Rolex bekend stond. Inmiddels is het ontwerp op zichzelf alweer een klassieker die dit jaar opnieuw wordt uitgevonden. Het retro-ogende model krijgt – net als de North Flag – Tudors eerste eigen manufactuuruurwerk, de MT612.

Tudor-Pelagos-25600TB TUDOR PELAGOS BLUEDe nieuwe Pelagos is gemaakt van titanium en heeft een 42 mm. brede kast. Daarin zijn twee versies verkrijgbaar: één in de originele mat zwarte kleur en één in mat blauw. Deze laatste verwijst naar de kleur die door de Franse marine werd gekozen voor Tudors duikhorloges uit de jaren 60. Beide versies zijn tot 500 meter waterdicht. En dat maakt dit een echte Tudor, want horloges van dat merk zijn ook vooral functioneel. Ze zijn bedoeld voor de moderne avonturier.

Tudor-Pelagos-25600TB TUDOR PELAGOS BLACKWat deze versie van de Pelagos helemaal bijzonder maakt, is dat het is uitgerust met Tudors eerste echte eigen manufactuur uurwerk. Dit is het volautomatische mechanische MT5612 kaliber. Het kaliber heeft een gangreserve van ca, 70 uur, wat betekent dat je het bij wijze van spreken op vrijdagavond op je nachtkastje kunt leggen en dan maandagochtend gewoon weer omgespen, zonder dat je een seconde bent verloren. Naast de uren-, minuten- en centrale secondefuncties, heeft de Pelagos een instant datum display op 3 uur. Het uurwerk wordt gereguleerd door een silicium balansveer, die door een aan beide zijden vastgemaakte brug op zijn plaats wordt gehouden, waardoor hij beter bestand is tegen schokken en vibraties. Ook een primeur voor Tudor, het kaliber is gecertificeerd door het Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC).

Tudor-Pelagos-25600TB TUDOR PELAGOS PAIR STONEPrijs € 3.750

Kijk voor meer informatie op www.tudor.com