Vacheron Constantin voegt bruine wijzerplaten toe aan Overseas collectie

Drie van de met het Geneva keurmerk gesierde Vacheron Constantin Overseas modellen zijn uitgebracht met een bruine wijzerplaat en nieuwe kalibers. De nieuwe generatie is uitgerust met makkelijk verwisselbare banden.

Vloeiende, ergonomische lijnen, subtiele lichteffecten en een verfijnde afwerking van het zes-zijdige bezel zijn slechts een paar kenmerken van de serie in een prachtig bruine tint. Door de wijzerplaten te voorzien van een doorzichtige bruine lak toont deze onder invloed van licht steeds een wisselend uiterlijk. Het ene moment lijkt het licht extra diepte toe te voegen, het andere moment ontstaat een fluweelachtige uitstraling.

Vacheron Constantin World Time Overseas

Vacheron Constantin World Time Overseas

De bruine wijzerplaat van de Overseas Worldtime toont niet minder dan 37 tijdzones. Het display bestaat uit drie delen. Het centrum beschikt over een ‘Lambert’ kaart die de continenten en de oceanen aangeeft, met daar omheen een schijf met namen van wereldsteden uit diverse tijdzones. In de volgende cirkel is de 24-uurs disc geplaatst. De buitenste ring dient om de uren en minuten aan te geven. De wereldtijden zijn af te lezen in een 43,5 mm diameter kast met het 2460 WT kaliber. Dit in house, zelf-opwindend uurwerk heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur. De gangreserve is 40 uur. Het geschroefde kastdeksel is voorzien van saffierglas zodat het juweel van een 22 karaat gouden oscillerende gewicht – gezandstraald, gepolijst en versierd met een fijnkorrelig afwerking –  met als middelpunt een windroos,  als symbool voor ‘de wereldreiziger’ te zien is.

Vacheron Constantin Overseas Chronograaf

Vacheron Constantin Overseas Chronograaf

Overseas Chronograaf heeft als kloppend hart het nieuwe kaliber 5200.  Dit ‘self-winding chronograph movement ‘ is het resultaat van 5 jaar ontwikkeling. De in totaal  263 onderdelen van het kaliber drijven de uren, minuten, seconden, chronograaf, data, start, stop en reset functies aan en genereert een gangreserve van 50 uur. Al deze functies worden weergegeven op een prachtige bruine wijzerplaat met, per functie, een andere afwerking. De bruine tinten van de Overseas Chronograph vormen een prachtig geheel met de stalen 42,5 mm kast. De screwed-down pushers, kroon en kastdeksel zorgen voor een waterbestendigheid van 150 meter. Ook dit model heeft een saffieren kastdeksel zodat het horloge tot in het hart bewonderd kan worden. Zoals al bestaande ‘blauwe  en ‘zilveren’ modellen binnen de Overseas collectie is ook de bruine chronograaf leverbaar met verschillende banden: staal, rubber of leer.Vacheron Constantin Overseas auto marron4500V-110A-B146

En last but not least: De 3-wijzer Overseas met het nieuwe kaliber 5100. De centraal geplaatste minuten-, uren- en secondewijzers zijn geplaatst in een 41 mm stalen kast. Finesse zit hem in zorgvuldig vormgegeven details: De zeer fraaie sunburst, satin-finished bruine wijzerplaat heeft niet te dunne opgelegde Romeinse indexen wat, net als het datumvenster op 3 uur en het logo op 12, bijdraagt aan een mooi diepte-effect. Het uit 172 onderdelen bestaande kaliber tikt met 28.800 harslagen per uur. Het twin barrel systeem zorg voor een verhoogde gangreserve van 60 uur. Ook dit horloge heeft een saffieren kastdeksel en het gouden oscillerende gewicht  met de windroos. Het meesterstukje wordt geleverd met stalen band met easy fit systeem. Optioneel is leer of rubber.

Prijzen op aanvraag.
Meer informatie: Overseas.vacheron-constantin.com