Limited edition: Oris duikhorloge El Hierro ontworpen voor vulkanisch onderzoek

Het nieuwste Oris duikershorloge is geïnspireerd op een onderzeese vulkaan. De in gelimiteerde oplage uitgebrachte duiker is een zwarte Oris Aquis versie met DLC-coating.

In oktober 2011 werd voor de kust van El Hierro, het meest zuidwestelijke eiland van de Spaanse Canarische eilanden, vreemde activiteit waargenomen. Er verschenen vlekken bleekgekleurd water in zee, er dreven dode vissen en de plaatselijke bewoners roken een sterke zwavelgeur. Dit bleken allemaal de eerste tekenen te zijn van een onderzeese vulkaanuitbarsting, op zo’n 1000 meter onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan. Deze uitbarsting duurde voort tot maart van het volgende jaar, waarna de kegel van de vulkaan zich nog slechts 86 meter onder het wateroppervlak bevond.Oris duikhorloge El Hierro Limited Edition - Press Event_02.tifOris is een partnership aangegaan met het Spaanse Instituut voor Oceanografie (IEO) ter ondersteuning van de drie studiebeurzen bij de Faculteit voor Mariene Wetenschappen aan de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC). Deze reisbeurzen zijn bedoeld voor studenten die werken aan hun Masterdiploma in de oceanografie en omvatten onder meer stages die verwerkt zullen worden in hun Master proefschriftproject met betrekking tot de Hierro vulkaan. Ondanks het feit dat het vulkanische El Hierro sinds 2000 een UNESCO biosfeerreservaat is, is dit Canarische eiland het minst onderzocht.

Het zwart-grijze kleurenschema doet denken aan vulkanisch gesteente, terwijl het rood van de minutenschaal op de lunette, de wijzerplaat en de secondewijzer verwijst naar gesmolten lava. De kastbodem van de special is gegraveerd met een afbeelding van de vulkaan en de bijbehorende coördinaten. Met de verkoop van het Oris El Hierro Limited Edition horloge wordt een bijdrage geleverd ten gunste van studies van de vulkaan het het vulkaangebied.

Oris duikhorloge El Hierro Het horloge wordt aangedreven door een automatisch uurwerk en biedt alle gangbare eigenschappen van de Oris collectie Aquis duikershorloges, inclusief de in één richting draaibare lunette met keramische inleg; kroonbeveiliging; waterdichtheid tot 30 bar/300m en een zwart rubberen band met het door Oris ontwikkelde veiligheidsanker en de snel verstelbare vouwsluiting met schuivende slede.

De Oris El Hierro Limited Edition maakt deel uit van een exclusieve serie limited edition duikershorloges van het onafhankelijke Zwitserse merk. Net als z’n voorgangers is het een uiterst functioneel instrument dat bijdraagt aan het werk van een milieugerichte organisatie. De productie is beperkt tot 2000 stuks.

Prijs € 1850
Meer informatie: Oris.ch