Vacheron Constantin Overseas dual time, sportief met ‘gentleman’s elegance’

Achter het bescheiden uiterlijk van de Overseas dual-time gaat Fine Watchmaking en gebruikersvriendelijkheid schuil. Uiterlijke kenmerken zijn het gepolijste bezel, waarvan de vormgeving is geïnspireerd op het Maltese kruis, de geborstelde kast, Romeinse opgelegde indexen, gevuld met Super-LumiNova en een tweede kroon op 4 uur.

OVERSEAS DUAL TIME BLUE

De Overseas dual time is leverbaar in drie versies; staal met blauwe wijzerplaat en een stalen of 18 karaat roségouden model met een zilverkleurige wijzerplaat. Met een dikte van 12,8 mm heeft het DNA van een sporthorloge, de verfijnde details geven het model de nodige ‘gentleman’s elegance’.

7900v-110a-b333-sdt-lbk-tr-1623859-2

Het nieuwe zelfopwindende uurwerk, het Vacheron Constantin kalibre 5110 DT, maakt het gelijktijdig lezen van de twee tijdzones mogelijk door middel van coaxiale wijzers. De urenwijzer geeft de lokale tijdzone aan die overeenkomt met de huidige locatie van de gebruiker, terwijl de wijzer met  rode pijl de tijd aangeeft in een referentietijdszone, algemeen bekend als ’thuistijd’. Een AM/PM indicator op 9 uur geeft aan of het om dag- of nachturen gaat. Het uit 234 componenten bestaande uurwerk heeft een  22 karaat rotor en een frequentie van 4 Hz. De gangreserve bedraagt 60 uur.

Oevsreas Dual Time

Wat dit horloge speciaal maakt, is de makkelijk te bedienen dubbele tijdcomplicatie. Beide tijdzones worden ingesteld via de  hoofdkroon op 3 uur die twee posities kent om de tijd in te stellen, waarbij de lokale tijd verspringt in stappen van een uur. De datumweergave om zes p 6 uur wordt ingesteld via de kroon op 4 uur, en is gekoppeld aan de lokale tijdweergave. 
OVERSEAS DUAL TIME BLUE

Dit gemakkelijk instelbare dual-time kaliber is ondergebracht in een 41 mm kast die waterbestendig is tot 150 meter. Een zacht ijzeren ring beschermd het uurwerk tegen magnetische invloeden. Het Hallmark of Geneva gecertificeerde gouden model wordt gedragen op een alligator lederen band.

Prijzen: Stalen versie € 24.500,- , de 18 karaat roségouden versie kost 33.330 euro.

Meer informatie: Vacheron-constantin.com