Only Watch: Chopard Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919

Veel high-end horlogemerken stellen een uniek horloge beschikbaar ten gunste Only Watch. Chopard draagt voor de zesde maal bij aan de liefdadigheidsveiling in de strijd tegen spierdystrofie. Dit jaar met een uniek exemplaar van de Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 gesigneerd door coureur Jacky Ickx.

Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 - 2 - w

Het unieke model is uitgerust met een hoogfrequente uurwerk dat speciaal is gemaakt voor Only Watch. De 45 mm titanium kast is bestand tegen krassen en stoten en biedt voldoende ruimte voor een perfecte afleesbaarheid. Naast de geperforeerde lederen band straalt ook de wijzerplaat een en al dynamiek van de racewereld uit, te zien aan de decoratie op de blauwe wijzerplaat, de ‘full’ indicator op 9 uur en het design van het cijfer 12. De opengewerkte wijzers met Super-LumiNova® zorgen voor een goede afleesbaarheid overdag en in het donker, terwijl de secondewijzer zich snel laat lezen dankzij de rode tip. Het cijfer twintig bij de handtekening van Jacky Ickx vewijst naar het geluksnummer van ‘Monsieur Le Mans, de bijnaam van Ickx. Het nummer stond geschilderd op de Porsche 936 waarmee de coureur in 1976 de 24 uur van Le Mans won.Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 - 3 - w

De Superfast 8 Hz Power Control Porsche 919 Only Watch 2017 wordt aangedreven door een Manufacture-uurwerk kaliber 01.11-M, zichtbaar via een wijzerplaat van saffierkristal. De gangreserve van het uurwerk is 60 uur. De bruggen zijn uitgewerkt als de luchtroosters van een krachtige motor. Dit kaliber heeft een frequentie van 8 Hz in plaats van de traditionele 4 Hz. Deze bijzonder hoge frequentie maakt dat het uurwerk een grotere precisie heeft en zich sneller herpakt in het geval van schokken of storingen…. Ook hier een link naar de autosport.

Meer informatie over Only Watch is te vinden via Onlywatch.com