Twee nieuwe lightbody horloges voor Breitling for Bentley

Niet één, maar twee nieuwe Breitling for Bentley Lightbodies werden er onlangs in Bazel gepresenteerd. De Bentley GMT Light Body B04 Midnight Carbon en de Bentley GMT Light Body B04 S. De Bentley GMT Light Body B04 chronograaf krijgt hiermee twee nieuwe interpretaties, één in zwart titanium en een met een compactere diameter. Binnenin tikt natuurlijk een Breitling Manufacture uurwerk, in dit geval met een tweede tijdzone-aanduiding.

Breitling for Bentley GMT Light Body B04SDe kast van de nieuwe lightbodies, de naam zegt het al, is van extreem lichtgewicht titanium. De bandaanzetten zijn gedurfd asymmetrisch, de horloges hebben beide een rubberen band, ergonomische poussoirs en een bezel met een motief dat is geïnspireerd op de radiatorgril van een Bentley. De Midnight Carbon versie (49 mm) heeft een coating van harde zwarte koolstofvezel, en de B04 S heeft een natuurlijke titanium kleur en een kast van 45 mm. doorsnede en een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat

Breitling for Bentley GMT Light Body B04 Midnight CarbonDeze mechanische horloges zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Om de tweede tijd in te stellen, hoef je de kroon maar uit te trekken en in welke richting ook in stappen van een uur voor- of achteruit te bewegen. De datum wordt automatisch aangepast. Het kaliber dat dit mogelijk maakt is het Manufacture Breitling Calibre B04, dat twee patenten herbergt en een gangreserve heeft van meer dan 70 uur.

Bentley GMT Light Body B04 Midnight CarbonDe draaiende binnenring toont 24 steden, zodat je ook in één oogopslag kunt zien wat de tijd is in de belangrijkste wereldsteden. De 24-uurswijzer geeft de tijd thuis aan. Een goede afleesbaarheid is overigens prioriteit nummer 1 geweest, want de wijzers zijn met lichtgevend materiaal bedekt en zo ook de uurmarkeringen en de roodgerande tellers die op de meters in het dashboard van een Bentley lijken. Het Midnight Carbon model heeft een transparante achterzijde met ‘fan’ vormige rotor waardoor een kijkje op het automatische uurwerk mogelijk is, dat net als alle andere Breitling for Bentley horloges uiteraard chronometer-gecertificeerd is door het COSC (het Zwitserse instituut dat de officiële chronometercertificeringen afgeeft. Beide horloges zijn waterdicht tot 100 meter.

Bentley GMT Light Body B04SPrijzen volgen.

Kijk voor meer informatie op www.breitlingforbentley.com