Top 15 – Nr. 3: Seiko Prospex maakt sport horloges voor de elite

De top 3 van onze horloge.info Top 15 wordt dit jaar bezet door een illuster trio en, we lichten alvast een tipje van de sluier op, die wordt niet alleen bevolkt door Zwitserse mechanische horlogemerken! Nummer 3 dit jaar is voor het Japanse Seiko, dat zich heeft ontwikkeld van een challenger in de jaren 80 tot een speler van wereldformaat anno 2015. En dan hebben we het niet alleen over aantallen, maar ook over de vooruitstrevende technieken waarmee het een grote groep horlogefanaten weet te boeien. Eind november 2014 schreven we bijvoorbeeld over de nieuwe Seiko Prospex, een artikel dat het tot de hoogste regionen heeft weten te schoppen in onze lezers-top 15.

SEIKO PROSPEX SPORTHORLOGES VOOR ELITE

SEIKO Prospex SUN019P1 styled
Seiko heeft dit jaar een nieuwe Elite collectie in Nederland geïntroduceerd: Prospex. De collectienaam Prospex is een directe verwijzing naar de professionele specificaties van deze hoogwaardige, supersportieve horloges. Prospex is in thuisland Japan al vele jaren een van de succesvolste Seiko-collecties. SEIKO bedient de liefhebbers van topkwaliteit sporthorloges op maat met een zestal aansprekende Prospex modellen: 3 Kinetic GMT duikhorloges en 3 Aviation Chronografen.

SEIKO Prospex SUN023P1 lrDe eerste collectie, de Kinetic GMT Divers, demonstreert Seiko’s rijke innovatieve geschiedenis in het Divers-segment. Zo was Seiko het eerste horlogemerk dat een duiker met een speciale titanium kast op de markt bracht in 1975. Seiko’s leading Prospex model voor dit jaar is de Seiko Prospex Kinetic GMT Diver (model SUN019P1, zie boven, € 650). Een ultra-sportieve Diver met een beetje retro, die is geïnspireerd op het karakteristieke model uit 1975. Dit boegbeeld voor de Prospex collectie heeft een dubbele stalen kast en een drievoudig beveiligde stalen metalen band. De dubbele kast beschermt het uurwerk op grote diepte tegen de immense druk en maakt het horloge (ook boven water) extra schokbestendig. De professionele specificaties van dit officiële duikershorloge zijn indrukwekkend: een 200 meter waterdichte schroefkroon en schroefknoppen, saffierglas met extra clear coating, waardoor de wijzerplaat onder water altijd goed zichtbaar is, een driedimensionale index voor gemakkelijke en accurate afleesbaarheid, en een gekartelde bezel die ook met duikershandschoenen aan goed te bedienen is. De Seiko Prospex Kinetic GMT Diver met modelnummer SUN023P1 en oranje accenten, zoals hieronder afgebeeld, kost € 599.

SEIKO Prospex SSC264P1 lrNaast dit model is de Prospex Kinetic GMT Diver ook verkrijgbaar met een verstelbare, extra sterke siliconen horlogeband (modellen SUN021P1 en SUN23P1). Deze verstelbare duikersband is overigens ook een originele uitvinding van Seiko!
De door Kinetic geleverde precisie – een maximale afwijking van 1 seconde per dag – en het feit dat de batterij van het horloge niet vervangen hoeft te worden, maken de Prospex Kinetic GMT Diver een extra betrouwbare sportpartner.

SEIKO Prospex SSC261P1 lrMet de tweede collectie, de Aviation Solar Chronographs, staat de Seiko Prospex collectie ook hoog in de lucht zijn mannetje. De groeiende doelgroep van professionele piloten, sportvliegers en luchtvaartliefhebbers wordt op zijn wenken bediend met een mooi aanbod van Prospex Aviation Watches. Hierboven staat de Seiko Prospex Aviation Solar Chronograph afgebeeld, met modelnummer SSC264P1. De prijs is € 595. Onder ziet u de Seiko Prospex Aviation Solar Chronograph met modelnummer SSC261P1 en dezelfde prijs. er is ook een versie in all black met een prijs van € 695.

Seiko Prospex GPS Chronograph 3Alle drie de modellen draaien op het beproefde Seiko V175 Solar chronograaf-kaliber dat, indien volledig opgeladen door welke vorm van licht dan ook, een gegarandeerde energiereserve van zes maanden heeft. De voor echte liefhebbers onmisbare rekenliniaal ziet er niet alleen fraai uit, maar biedt ook daadwerkelijk uitkomst bij het in de lucht berekenen van de afstand, brandstof- en olieverbruik, en de snelheid. Terwijl de chronograaf de verstreken tijd tot een uur kan bijhouden met een accuratesse van 1/5 seconden.

Seiko heeft tennisser Novak Djokovic aangetrokken als ambassadeur voor de nieuwe Prospex sporthorloges.
Novak_Roland_Garros2014-001Kijk voor meer informatie op www.seiko.nl