Top 15 – Nr. 2 Nu in Nederland: Swatch Sistem51 horloge

Het was hét nieuws van 2013: Swatch dat een mechanisch horloge in elkaar wist te zetten dat uit maar 51 onderdelen bestaat. De industrialisatie van het mechanische uurwerk was hiermee een feit. Swatch wilde er vooral een statement mee maken, maar het begaf zich en passant wel in de markt voor de haute horlogerie en heeft inmiddels ook tal van kleurrijke nieuwe modellen gelanceerd. In 2014 kwam het horloge eindelijk ook op de Nederlandse markt beschikbaar. De lezers van horloge.info wilden er alles over weten en dat zorgde ervoor dat het artikel van 10 oktober 2014 op de tweede plaats beland is in onze top 15. Weten welk merk er op nummer 1 staat? Laat je dan morgen verrassen.

SWATCH SISTEM51 NU IN NEDERLAND VERKRIJGBAAR

Swatch-Sistem51-blue
Vanaf 1 augustus is de Swatch Sistem51, het eerste mechanische uurwerk ooit dat niet met de hand maar door een volledig geautomatiseerde productielijn wordt geassembleerd, in Nederland verkrijgbaar. In april vorig jaar werd het horloge al aan de horloge-industrie gepresenteerd en deed deze op zijn grondvesten trillen. De Sistem51 was al in Zwitserland verkrijgbaar, maar nu kan ook Nederland de eerste vier modellen kopen. De Sistem51 bevat een groot aantal technologische innovaties (17 aangemelde patenten), en bestaat toch maar uit slechts 51 onderdelen verdeeld over vijf modules.
Swatch Sistem51 in wit

Less is more, zullen we maar zeggen. De Sistem51 is 100 procent Swiss Made en heeft een uitzonderlijk lange gangreserve van 90 uur. Het 3Hz uurwerk in de hermetisch afgesloten kast levert nauwkeurige, duurzame en onderhoudsvrije prestaties. De kant van de wijzerplaat onthult 6 van de 19 robijnen die het uurwerk bevat. Dankzij de transparante rotor is vanaf de achterkant het hart van deze fascinerende microkosmos zichtbaar.

Swatch-Sistem51-blue-uurwerk

De eerste vier modellen die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn de Sistem White (SUTW400) van wit kunststof met witte siliconen band, de Sistem Black (SUTB400) met een sterrenkaart in zwart en wit en een zwarte leren band, de Sistem Red (SUTR400) in rood en zwart, met een zwarte siliconen band met rode stiksels, en de Sistem Blue (SUTS401). Alle horloges zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Swatch Stores in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Schiphol Lounge 1 en via shop.swatch.com. De prijs van de Sistem51 is € 130,-.

Kijk voor meer informatie op www.swatch.com