Top 15 – Nr. 1: Nieuw Nederlands horloge merk Florijn

Horloge.info is trots u de nummer 1 van onze jaarlijkse lezers-top 15 te kunnen presenteren en feliciteert het Nederlandse horlogemerk Florijn met deze toppositie. Het artikel dat we op 5 januari van dit jaar over de lancering van de Hollandse nieuwkomer publiceerden, trok de meeste lezers van alle geposte blogs in het afgelopen jaar. Elk horloge van Florijn, het kindje van horlogefanaat Hans Heuvelman, is voorzien van een mechanisch Seiko-uurwerk (NH35) met datumaanduiding en is tot 300 meter waterdicht, zoals een goed Hollander betaamt. Het modulaire systeem van Florijn, waarbij de koper diverse opties zelf kan selecteren en hiermee een persoonlijke noot aan het horloge toe te voegen, spreekt veel lezers aan. Ook wordt elk model slechts 100x gemaakt. Inmiddels is er ook een model zonder datumloupe verkrijgbaar.
Vanaf 24 augustus vindt u weer de beste noviteiten uit de fascinerende wereld van de horlogerie op onze site.

NIEUW NEDERLANDS HORLOGEMERK GELANCEERD: FLORIJN

Florijn-sfeer
2015 is nog maar enkele dagen oud, en nu al heeft een nieuw horlogemerk het levenslicht gezien. De naam? Die is oer-Hollands: Florijn. Eerlijk is eerlijk, Florijn werd nog in 2014 gelanceerd, maar nu begint het eerste horlogemodel van de gepassioneerde horlogeliefhebber Hans Heuvelman zijn weg naar de kopers te vinden. Heuvelman verzamelde eerst jarenlang allerlei horloges, beoordeelde ze en verkocht ze weer, tot het tijd werd om zijn ervaring te vertalen naar een eigen horlogemerk.

Florijn-sfeer-achterzijde-bandDe keuze voor de naam FLORIJN was weloverwogen. De naam verwijst naar de naam van de eerste (gouden) gulden, de florijn. De florijn werd op zijn beurt weer vernoemd naar de Florentijnse lelie uit het wapen van de stad Florence, waar in 1252 de eerste belangrijke gouden munten werd geslagen. Met het horlogemerk Florijn refereert Heuvelman aan al het goede wat Nederland heeft voortgebracht: Nederlandse landschappen, prachtige gebouwen en architectuur (Berlage, Rietveld, Koolhaas), dijken en waterkeringen. Staaltjes van Nederlandse ontwerpkunst die Florijn nu allemaal eer betoont.

Florijn_horlogeHet gehele horloge, van kast tot wijzerplaat, is uitgevoerd in een typisch Dutch Design. Heldere lijnen en functionaliteit zijn de pijlers onder Florijn en zo ook van dit eerste horloge, dat een breedte heeft van 45 mm., en een hoogte van slechts 14,1 mm. Daarnaast waren ergonomisch draaggemak, praktisch nut en zorgeloos gebruik de uitgangspunten tijdens de ontwerpfase. Daarom geen batterijen, maar een automatisch mechanisch Seiko uurwerk met 40 uur gangreserve, krasbestenig saffierglas dat aan de binnenzijde dubbel ontspiegeld is, een goede afleesbaarheid in het donker (fluorescerende Luminova®), een vergrotend glas boven de datumaanduiding en roestvrijstalen kast (evt. voorzien van zwarte DLC (diamond like coating)) en waterdichtheid tot 300 meter (30 ATM).

Florijn_horloge_zwartDe Florijn is ook een horloge voor reizigers. Het horloge heeft een draairing (bezel) met uren- en minutenaanduiding. De bezel kan gedraaid worden, zodat een tweede tijd makkelijk af te lezen is. Tevens is de bezel voorzien van een minutenaanduiding voor nauwkeurige tijdsaanduiding per minuut.

Prijzen vanaf € 395.

Kijk voor meer info op www.florijnhorloges.nl