150 jaar Zenith: drie nieuwe Boutique Edition horloges

Om zijn 150e verjaardag te vieren, heeft Zenith drie exclusieve modellen gepresenteerd die alleen in de Zenith Boutique verkrijgbaar zullen zijn: de El Primero Chronomaster Power Reserve, de Elite Power Reserve en de Pilot Type 20 GMT. Elk van deze horloges wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage van 50 stuks, wat samen weer 150 limited editions maakt. De horloges hebben een geborstelde titanium kast en een opvallend transaparant saffierglas dat speciaal voor deze gelegenheid het logo van de chronometrie award draagt en de nummers van enkele van de door Zenith behaalde eerste prijzen in allerlei competities. De modellen zijn uitgevoerd in een mooi blauw design.

Het iconische automatische El Primero uurwerk is nog altijd een van de meest precieze uurwerken ooit gemaakt. De opvallende opening op de wijzerplaat onthult een glimp van het silicium ankerrad en anker, die amper onderhoud behoeven. De opening maakt het je meer dan gemakkelijk om ook anderen een blik op het binnenste van dit bijzondere uurwerk te gunnen. Dit heeft een tikgetal van 36.000 vph, wat de precisie aanzienlijk verhoogt. De kast is van 42 mm breed geborsteld titanium.

Zenith-elite-power-reserve-limited-95_2120_685_51_C700Dat andere uurwerk van Zenith, de automatische Elite 685, is al net zo’n topper. Met deze gelimiteerde Elite Power Reserve Boutique Edition blijft het merk trouw aan de roots qua design en precisie. Het uurwerk heeft een gangreserve van zo’n 50 uur en is voor de gelegenheid ook uitgevoerd in het retro-blauw van de jubileumcollectie. Een tikgetal van 28.800 vph en een titanium kast, dit keer in 40 mm.

Zenith-Pilot-Type-20-GMT-ltd-95_2430_693_51_C751De Pilot Type 20 GMT, ten slotte, is een ode aan de pioniers van de luchtvaart. Een branche waar Zenith zich natuurlijk altijd al nauw betrokken bij heeft gevoeld. Dit exclusieve horloge vangt de essentie van de gouden jaren van de luchtvaart terwijl het ook nieuwe standaarden zet in design. Een forse kast met een doorsnede van 48 mm, een geschroefde uienkroon en een tweede tijdsaanduiding door middel van de roodgepunte wijzer. Dit model heeft alles in zich om een nieuwe ontwerpklassieker te worden. Het automatische Elite 693 kaliber zorgt voor de precisie in de 48 mm. brede kast.

De El Primero Chronomaster Power Reserve – Limited edition 50 stuks – € 9.700
De Elite Power Reserve Limited edition 50 stuks – € 6.900
De Pilot Type 20 GMT limited edition 50 stuks – € 8.500

Kijk voor meer informatie op www.zenith-watches.com