Top 15 – Nr. 4: nieuw uurwerk voor Hamilton Pan Europ horloge

Nadat gisteren Swatch-Group-broertje Omega al in de top 5 van onze lezers-top 15 belandde, is vandaag de beurt aan het Amerikaans-Zwitserse Hamilton dat sinds 1984 ook deel uitmaakt van het Zwitserse horloge conglomeraat. Het heeft in die jaren zijn eigen identiteit weten te behouden, met mooie, precieze horloges met een eigen ‘smoel’. De lezers waardeerden het artikel dat we op 31 oktober publiceerden over het nieuwe uurwerk dat het horlogemerk ontwikkelde voor zijn Pan Europ horloge en dat zorgt voor een vierde plek in deze lijst. De Pan Europ is een van de karakteristieke designmodellen van Hamilton, het nieuwe uurwerk is high-tech zoals we van het merk mogen verwachten.

HAMILTON PAN EUROP KRIJGT NIEUW UURWERK

Hamilton_PanEurop_H35405741
Het Zwitserse merk Hamilton, dat in 1892 werd opgericht in Lancaster, Pennsylvania, in de Verenigde Staten en tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de Zwitserse Swatch Group, heeft zijn Pan Europ-familie dit jaar met een splinternieuw automatisch uurwerk uitgerust. De horloges van het merk uit Biel combineren de Amerikaanse ‘spirit’ met de precisie van de modernste Zwitserse uurwerken en technologieën. Het nieuwe uurwerk in de sportieve Pan-Europ kan dan ook bogen op maar liefst 80 uur gangreserve.

Hamilton_PanEurop_H35405741aDe nieuwe horloges uit de American Classic Heritage lijn volgen de Pan Europ-traditie om nieuwe technologische snufjes duidelijk zichtbaar te tonen, en moderne materialen en kleurschema’s zorgen voor een fraaie retrolook. De in ringen opgebouwde wijzerplaat vloeit over in hoekige bandaanzetten en herbergt een draairing met een aluminium ring. Wit reflecteert op zowel de wijzerplaat als de wijzers door het gebruik van Superluminova, waardoor de uren en minuten er letterlijk uit springen. Rood beheerst de markeringen van 12 tot 3 uur en de secondewijzer en komt terug in het streepje op de textielen band en aan de binnenkant van de uitgesneden gaten in de zwarte lederen banden. Dag en datum zijn op 3 uur gepositioneerd.

Hamilton_PE_Bleu_high_cmyk_1017_002De originele Hamilton Pan Europ, die in 1971 werd geïntroduceerd, bevatte een van ’s werelds eerste automatische chronograafuurwerken. Het nieuwe automatische uurwerk, de H-30, heeft 80 uur gangreserve en huist in een roestvrijstalen kast van 42 mm. doorsnede. Het heeft saffierglas met anti-reflectiecoating en een waterdichtheid van 5 bar (50m).
Prijs: €895,-
Kijk op www.hamiltonwatch.com voor meer informatie

Hamilton_H35415781_PR_high_cmyk_9693