Tijdreizen met nieuw Klokers horloge

klokers rekenlineaal herenhorloge

Klokers is een nieuw, hip merk dat volgens eigen zeggen horloges creëert die tijdreizen mogelijk maken. Het eerste model van Klokers, de Klok-01, is geïnspireerd op de ouderwetse rekenliniaal en is met zijn roterende concentrische schijven niet alleen een wonderlijke verschijning maar meteen ook een feest voor het oog.
klokers rekenlineaal herenhorlogeHet Franse Klokers heeft zich tot doel gesteld om die zaken die langzaam uit onze herinnering verdwijnen levend te houden. Vandaar een horloge geïnspireerd op de ouderwetse rekenliniaal. In de tijd voor de zakrekenmachine werd dit instrument gebruikt om ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Klokers neemt ons dus mee terug in de tijd, terug naar de jaren zeventig en daarvoor. De Klok-01 is op eenzelfde manier opgebouwd als de rekenliniaal. De wijzerplaat bestaat uit drie concentrische schijven die elk op hun eigen tempo draaien, een voor de minuten, de uren en de seconden. De tijd is af te leven op een verticale, rode lijn die nog eens vergroot wordt door een geïntegreerde vergrotingslens in het glas.

klokers rekenlineaal herenhorloge
De kast van Klokers Klok-01 meet 44 millimeter en is vervaardigd uit staal en polymeren. Het mechanisme wordt aangedreven door een Zwitsers quartz uurwerk. De band van de Klok-01 kent een gepatenteerd kliksysteem, waarmee het horloge naar wens kan worden aan- en afgeklikt met de drukknop op acht uur. De band is ook zonder het klokje te dragen en verschijnt in eerste instantie in zwart leer, glanzend zwart leer, indigo leer, oranje alcantara, grijsgroen alcantara en Newport geel leer. Het klokje kan ook los gebruikt worden, bijvoorbeeld om aan een agenda te klikken, of aan de rand van een binnenzak. De eerste tweehonderd exemplaren verschijnen in drie kleuren: geel, grijs en indigo. Het project wordt als Kickstarter project gelanceerd, waarbij de voorinschrijvers 199 dollar betalen, in de winkel gaat een exemplaar 389 dollar kosten.

Voor meer informatie: www.klokers.com