Stoer en betrouwbaar: De Hamilton Khaki Navy Frogman 2016

Wat hebben rubber, titanium, patrijspoorten en succesfilms met elkaar gemeen? Het zijn allemaal elementen uit de spannende herintroductie van het Hamilton Khaki Navy Frogman horloge in 2016. Deze trendy heruitgave is een eerbetoon aan een uurwerk uit de duikgeschiedenis, zowel in het echt als op het witte doek. Dit iconische onderwaterhorloge werd ontwikkeld voor de “kikvorsmannen” van de Amerikaanse marine. Het was in 1951 te zien in de succesfilm The Frogmen en werd daarmee het eerste Hamilton-horloge dat op het witte doek verscheen.

Hamilton Khaki Navy Frogman 2016 46mm

Dit eerste uitstapje naar de filmwereld, waarin Hamilton toonaangevend is geworden, vindt zijn oorsprong in de militaire reputatie van het merk, die dateert uit de Eerste en Tweede wereldoorlog, toen het merk, dat is opgericht in 1892, het Amerikaanse leger van horloges voorzag.

Een sprong in de tijd leidt ons vervolgens naar 2016, naar de sportievere, stoerdere Khaki Navy Frogman-collectie, met technische en een tikje strijdlustige horloges met stijl en bijpassende functionaliteit in verschillende aantrekkelijke variaties. Met de wereldberoemde freediver Pierre Frolla als boegbeeld, wordt elk model uitgevoerd met een verbluffend mooie kroonbeschermer, die is geïnspireerd op het veldflesontwerp van de ‘canteen watch’ uit 1951.Hamilton Khaki Navy Frogman 2016 stalen band-15078

Vanwege zijn dubbele functie, namelijk die van supersportief horloge en van stijlvol accessoire, is het opvallende 46 mm titanium model van 2016 zo ontwikkeld dat het voldoet aan alle hoge eisen die gesteld worden aan een duikhorloge. De grote oppervlakken zorgen voor een goede afleesbaarheid en een van de hightech-specificaties is de strakke, rode unidirectioneel draaiende lunette. Deze lunette omlijst een zwarte wijzerplaat met lichtgevende driekantige wijzers. De rode punt van de secondewijzer benadrukt diens belangrijke rol en essentiële functie in een duikhorloge.

Hamilton Khaki Navy Frogman 2016

Ook alle andere belangrijke kenmerken die je mag verwachten bij een eersteklas duikhorloge zijn aanwezig: een sterke stoere titanium kast, waterdichtheid tot 1.000 meter/100 bar en een helium ontsnappingsventiel om de interne en externe druk gelijk te trekken bij compressieduiken. De rubberen band heeft een onverwacht ton-sur-ton middendeel en een geribbelde buitenkant, wat zorgt voor prettige textuur- en kleurcontrasten. De massieve achterkant met embleem van een scubaduiker is een knipoog naar de maritieme missie van dit model. Tot slot is het H-10 kaliber met zijn gangreserve van 80 uur zowel op het land als onder water even nuttig.Hamilton Khaki Navy Frogman 2016 stalen band_15077

Bovendien omvat de collectie ook roestvrijstalen 42 mm versies die kunnen worden uitgevoerd met een drierijen-schakelband die wordt gesloten met een slimme instelbare vouwsluiting met een handige en stijlvolle duikuitbreiding. Deze modellen zijn verkrijgbaar in twee kleuren met een blauwe of zwarte lunette en een bijpassende wijzerplaat en band, al naar gelang de smaak. Het Khaki Navy Frogman 2016 horloge is verkrijgbaar in een speciale verpakking die is geïnspireerd op een typische patrijspoort van de marine.

Hamilton Khaki Navy Frogman 46 mm titanium  € 1280
Hamilton Khaki Navy Frogman 42 mm staal € 960
Meer informatie: Hamiltonwatch.com