40 jaar Tag Heuer Monza Chronograaf gevierd met heruitgave iconisch model

De 40 jarige verjaardag van de Tag Heuer Monza Chronograaf wordt door het merk gevierd met een heruitgave van het iconische Monza horloge.

In 1976 ontwerpt Jack Heuer, kleinzoon van Tag Heuer oprichter Edouard Heuer een chronograaf ter ere van de behaalde wereldtitel van coureur Niki Lauda. Het Zwitserse horlogebedrijf was in die dagen Official Timekeeper voor de Scuderia Ferrari, het oudste raceteam in de Formule 1. Lauda behaalde zijn overwinning in een Ferrari op het circuit van Monza. Ter ere van dat feit verwerkte Jack Heuer de naam ‘Monza’ in de wijzerplaat.Tag Heuer Monza ChronograafDe kast van de 1976 Monza Chronograaf  was een spin-off van een model uit 1925. De 1976 chronograaf kreeg in de vertaling een zwarte kast, een pulsometer, tachymeter en rode details op de wijzerplaat mee, als verwijzing naar de autosport.

De Tag Heuer Monzo editie 1976 en de Ancetre Heuer Monza uit 1925

De Tag Heuer Monzo editie 1976 en de Ancetre Heuer Monza uit 1925

Klassiekers raken nooit uit de mode, en daarom keert Tag Heuer dit jaar terug naar de ‘Monza roots’ met een herinterpretatie met behoudt van twee belangrijke kenmerken: de pulsometer en de tachymeter-schaal. Daarnaast is het originele lettertype hergebruikt en is ook het 2016 model uitgevoerd in zwart. De koppeling van toen naar nu is gemaakt door de kast uit te voeren in titanium. De matzwarte uitstraling is verkregen door het materiaal een titaancarbide laag te geven. Ook is de 2016 versie – aangedreven door kaliber 17 – met 3 mm vergroot naar 42 mm.Tag Heuer Monza Chronograaf.detail pushers. jpg

De Tag Heuer Monza Chronograaf heeft een zwarte, kalfslederen rally-band. Het ontwerp is gebaseerd op de originele (rubberen) band van de  ’76 Monza. De chronograaf is waterdicht tot 100 meter en heeft een oplage van 2000 stuks. Elk horloge heeft een uniek nummer in het kastdeksel en daarnaast is de special voorzien van het historische Heuer logo, uitgevoerd in rode lak.

Chronograaf is sinds juni leverbaar voor een prijs van € 4950
Meer informatie: Tagheuer.com