Seiko Marinemaster GPS Solar Dual-Time, ultiem horloge voor zeezeilers (of andere avonturiers)

De Prospex van Seiko was al decennia lang een fenomeen in Japan, maar werd pas twee jaar geleden wereldwijd gelanceerd. In die twee jaar bouwde Prospex aan een stevige reputatie. Voortbordurend op dat succes lanceerde Prospex een nieuwe maritieme collectie. Met als boegbeeld de Marinemaster, het eerste Seiko horloge buiten de Astron collectie dat is uitgerust met GPS Solar technologie.

Verplaats jezelf in gedachten even naar de turbulente ‘Roaring Forties’, en zie jezelf in strijd met de elementen, op een zeiljacht van 20 meter in de immense golfslag rond Kaap Hoorn. Dan komt het aan op vakmanschap en een goede uitrusting.Seiko Marinemaster GPS Solar Dual-Time

De Japanse zeezeiler Kojiro Shiraishi heeft voor de uitdaging gestaan en hij is de man die Seiko heeft geadviseerd bij het creëren van het nieuwe Marinemaster GPS Solar zeilhorloge. Hij weet uit ervaring dat het op zee van levensbelang kan zijn om de exacte tijd en tijdzone te kennen, zodat de essentiële communicatie met het back up team optimaal kan worden gesynchroniseerd. Zelfs in de wateren rond de polen, waar zoals bekend de tijdzones veel sneller stuivertje wisselen dan rond de evenaar.

Maar ook voor wie het niet zo extreem maakt en ‘gewoon’ liefhebber is van het robuuste horloge is de Seiko Marinemaster GPS Solar Dual-Time een interessante optie. Horlogetechniek komt prachtig samen met verfijnde technologie als GPS Solar waardoor dit horloge met slechts een druk op de knop op exact de juiste lokale tijd kan worden gezet. En dat alles ‘slechts’ aangedreven door de kracht van het licht. De Dual-Time functie geeft de tijd in twee verschillende tijdzones weer zodat je op reis, ook als niet zeiler, de tijd van het thuisfront kunt aflezen.Seiko Marinemaster GPS Solar Dual-Time

De 48,5mm kast en de band van de Marinemaster GPS Solar zijn vervaardigd van corrosiebestendig titanium, dat extra wordt beschermd door een superharde coating en een keramische bezel. Het horloge is waterbestendig tot 200 meter, mede dankzij schroefkroon en schroefdeksel. De onder alle lichtcondities excellente leesbaarheid wordt gegarandeerd door saffierglas dat aan beide zijden een anti-reflectie coating heeft. Om dezelfde reden zijn de brede, boegvormige wijzers afgewerkt met Seiko’s nieuwste Lumibrite coating. Kroon en knoppen zijn goed en gemakkelijk te bedienen, zelfs met handschoenen aan. De vorm van kast en bracelet zijn zodanig ontworpen dat het risico om aan een schoot of lijn te blijven hangen tot een absoluut minimum is beperkt.

De Marinemaster GPS Solar wordt vervaardigd in een maximale oplage van 1500 exemplaren.

Prijs € 3.300
Meer informatie: Seiko.com