Seiko completeert Astron collectie met drie nieuwe modellen

Drie imponerende nieuwe Astron-modellen completeren de Seiko Astron chronograafcollectie dit voorjaar. Met de introductie van de SSE005J1 verwelkomt Seiko een nieuwe blauwe wijzerplaat binnen de collectie. De kleur blauw voert alweer een aantal seizoenen sterk de boventoon en deze match met de titanium Astron uitvoering is erg stijlvol. Daarnaast wordt het chronograaf aanbod verrijkt met twee krokodillenlederen banduitvoeringen. De kleuren zijn naar keuze aan te passen aan de persoonlijke stijl van de drager: chique grijs of donkerbruin. De rosékleurige accenten versterken de uitstraling van deze twee Astrons die beide zijn uitgevoerd met een titanium kast.

Seiko-Astron-SSE005J1
De nieuwe Astrons zijn uitgerust met een 8X82 kaliber. Dit uurwerk heeft een 6-uurs-chronograaf met een 1/5 secondemeting, een GPS en een World Time functie. De GPS functie zorgt ervoor dat de tijd, tijdzone en datum automatisch worden aangepast, waar ter wereld je ook bent. De tijd wordt één keer per dag automatisch geüpdatet, mits het horloge volledig is opgeladen. De tijdzone wordt on demand geüpdatet. De drager kan dan zelf, met één druk op de knop, contact leggen met 4 of meer GPS satellieten. Op deze wijze bepaalt het uurwerk zijn positie op aarde – en dus de tijdzone – waarna het de wijzers met atoomklokprecisie op de juiste lokale tijd zet. Een GPS-signaal indicator zorgt ervoor dat je altijd ziet hoe sterk het GPS-signaal is. De ultrazuinige micro GPS ontvanger is in eigen huis ontworpen en ontwikkeld en vorig jaar gepatenteerd.

Seiko_Astron-SSE023J1 bruin
Een Astron wordt gevoed door een Solar wijzerplaat, die vrijwel alle vormen van licht in energie kan omzetten. Het vervangen van de batterij is dan ook niet meer nodig. Seiko Solar is een bijzonder stukje techniek dat er uitziet als een ‘gewone’ wijzerplaat, maar dat in staat is om uit alle vormen van licht – van zonlicht tot bedlampje – energie te genereren en op te slaan in de efficiënte, kwikvrije batterij. De batterij wordt gespaard door een daylight saving time functie en een power saving mode. Reizigers kunnen in het vliegtuig hun horloge op de in-flight modus zetten, zodat de zender niet interfereert met het instrumentarium van de piloot.

Seiko-Astron-SSE025J1-zwart
De Astron is ook een Perpetual Calendar rijk, die tot februari 2100 gelijkloopt. De accuratesse van het uurwerk is subliem: 1 seconde afwijking per 100.000 jaar, en dat bij 100 meter waterdichtheid.

Prijzen: SSE005J blauw € 2400 – SSE023J bruin € 2400 – SSE025J grijs € 2400

Kijk voor meer informatie op www.seiko.nl