S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

Pure Finse functionaliteit van grote schoonheid

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

Het vinden van de essentie. Als het gaat om design zijn ze daar in het hoge noorden behoorlijk goed in. Deens design bijvoorbeeld. Maar ook Finse horloges bijvoorbeeld. De S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva is een stuk tijdgereedschap dat een horlogehart in beroering brengt.

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

De kobaltblauwe variant van de S.U.F. 180 Field Watch

Wie Finland zegt zegt rallycoureurs. Misschien Jean Sibelius – dat is die klassiek componist. En Kimi Räikkönen natuurlijk. En wie behalve van autoracen en/of klassieke muziek ook van horloges houdt, zegt ook Kari Voutilainen en Stepan Sarpaneva. Stepan kennen we bijvoorbeeld van de extravagante MB&F X Sarpaneva Moonmachine 2. Maar van die nouvelle horlogerie-creatie staat de S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva mijlenver vandaan. Eigenlijk is het een 180 graden andere creatie. Functionaliteit en eenvoud staat centraal in plaats van technische en esthetische overdaad. De enige overdaad is de rode uitvoering.

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva: militair in vier kleuren

De vier versies van de stalen S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva hebben een militair voorkomen. Het is een bescheiden en functioneel instrument. En met minimalistische trekken bovendien. Maar die zijn zo strak en subtiel uitgevoerd dat het de fijnproever bijna te veel wordt. Voor de die hard fans van het eerste uur doet de S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva wel wat aan zijn Komentaja van lang geleden denken. Maar wat vooral opvalt is de X-factor. De 180 is een coole traditionalist met eigentijdse aantrekkingskracht.

Finlandia tot in het kleinste detail

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

S.U.F. 180 Field Watch in salmiakdrop-zwart

Maar wat is dan die X-factor. De wijzerplaatindeling misschien met de railroad voor de minuten aan de buitenzijde. Of is het de lollypop secondewijzer? Wij denken dat het de kleuren zijn die gebruikt worden voor de vier, tot 50 stuks gelimiteerde Field Watches. We hebben het over cranberry-rode “Karpalo”, zoethout-zwarte “Salmiakki”, kobaltblauwe “Taivas” en ijzig wit “Kuura”. Kleuren die te vinden zijn in het Finse bos en de hoofdstad Helsinki. Ook Fins is het staal van de 38,7 mm kast. Het hoogwaardige roestvaststaal is gesmeed in Finland en is geïmpregneerd met chroom gedolven nabij de kust. Het leer van de band is gemaakt van elanden die door de Finse bossen struinen. Bovendien worden de horloges met de hand geassembleerd in de werkplaats SarpanevaUhrenFabrik in Helsinki.

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

Rood als een cranberry deze 180 Field watch

 

S.U.F. 180 Field Watch overzicht

Prijs: 2.728 euro, gelimiteerd tot 50 stuks per kleur

Uurwerk: Soprod A10, 11.5 lijns, 4 Hz, automatische opwinding

Functies: Uren, minuten, seconden, datum

Kast: Staal (SUPRA 316L/4435), 38,7 mm x 8,9 mm, waterdicht tot 100 meter

S.U.F. 180 Field Watch van Stepan Sarpaneva

De vier varianten van de 180 Field watch nog een keer op een rijtje. Kies je kleur

Voor meer informatie en een impulsaankoop: www.sufhelsinki.com