Release: Hamilton Chrono Worldtimer quartz-chronograaf met 24 tijdzones

In dit nieuwe jaar viert Hamilton zijn oorspronkelijke banden met de luchtvaart. Eind januari verschijnt een nieuwe horlogelijn binnen de Hamilton pilotenhorloges, de nieuwe Hamilton Khaki Worldtimer.

De Hamilton Chrono Worldtimer is een stijlvolle quartzchronograaf die de tijd accuraat aangeeft, dwars door de 24 tijdzones van de belangrijkste steden ter wereld. Het ontwerp kwam tot stand in samenwerking met acrobatisch piloot Nicolas Ivanoff, maar is ook een perfecte co-piloot voor reizigers met een strak reisschema, of vrienden die ver uit elkaar wonen en van een telefoontje om bij te kletsen geen “wake up call” willen maken.

H76714335_PR_Original_11735..1jpg

De Chrono Worldtimer is gemakkelijk af te lezen dankzij een gecentreerde chronocounter van 12 minuten. Hij heeft pilootvriendelijke countdown intervallen van een minuut die duidelijk op de lunette aangegeven zijn. De gele markeringen van de eerste vier minuten op het tijdsdisplay zijn een eerbetoon aan het aerobatics vliegen waarop het horloge geïnspireerd is. Vier minuten is de lengte van het freestyle programma tijdens wedstrijden, met strafpunten als deze overschreden wordt.

H76714135_PRb_Original_11736.1

De drukknop op 10 uur is de schakelaar tussen de chronograaf en worldtimer functies. In worldtimer modus is het met de verstelknop gemakkelijk om de juiste tijd in een specifieke zone te berekenen door te kiezen uit 24 locaties. Om zeker te zijn dat wereldreizigers altijd op dezelfde golflengte zitten, met name piloten die tussen verschillende tijdzones reizen, wordt de Coordinated Universal Time (UTC) weergegeven als de drukknop op 10 uur kort ingedrukt wordt. Het uurwerk is een nieuw, speciaal ontworpen Hamilton quartzchronograaf, de H-41e, waarin de wereldwijde zomertijdwisselingen voor de komende tientallen jaren zijn verwerkt.

Prijs: € 1145
Meer informatie: Hamiltonwatch.com