Raymond Weil viert 40-jarig jubileum met Universal Music

Het is geen geheim dat muziek een grote inspiratiebron is voor het Zwitserse horlogehuis Raymond Weil, en dat deze passie het merk, de filosofie, de activiteiten en de ontwerpen sterk beïnvloed.

Met het veertigjarig jubileum voor de deur gaat het luxe horlogehuis verder dan zich laten inspireren alleen, en is het een partnership aangegaan met Universal Music, ’s werelds grootste platenmaatschappij en thuishaven van iconische kunstenaars en invloedrijke muziek-labels. De samenwerking bestaat uit een op maat gemaakte digitale muziekdienst die specifiek door Universal Music is ontwikkeld voor Raymond Weil.

Raymond weil partnerschap Universal Music

Raymond Weil behoort tot de beperkte kring van onafhankelijke familiebedrijven. Opgericht in 1976, staat het bedrijf nu onder leiding van kleinzoon Elie Bernheim. Vanaf het prille begin hebben kunst en muziek een grote rol gespeeld binnen Raymond Weil: ‘Het componeert haar uurwerken op dezelfde manier als waarop muzikanten tot hun beste stukken komen.’

De nieuwe entertainment service wordt gelanceerd tijdens Baselworld 2016. Het gaat om een eigen radiostation met 40 songs. Deze service is ter ere van het 40-jarige bestaan van het huis beschikbaar voor bezoekers van de Raymond Weil website. Na registratie wordt toegang verkregen tot de playlist. Heb je een Raymond Weil horloge, dan krijg je volledige en onbeperkte toegang tot extra afspeellijsten, redactionele inhoud, concert registraties en zijn er zelfs meet & greets en andere prijzen te winnen. Naast het te lanceren muziekplatform tekende Raymond Weil als officieel tijdwaarnemer voor de BRIT Awards, die dit jaar het veertigjarige bestaan viert van punk.

RAYMOND-WEIL-inspired-by-music

Olivier Robert-Murphy, Global Head of New Business en Adrien Garrault, directeur van Universal Music & Brands over de samenwerking: “Bij luxe uurwerken draait het om precisie, harmonie, elegantie, goede smaak, het zetten van een trend, erfgoed en innovatie. Zoals dat ook geldt voor goede muziek. Universal Music is dan ook blij met de samenwerking. Raymond Weil is een bedrijf dat dezelfde passie voor muziek en kunstenaars deelt als wij dat doen.”

Meer informatie: Raymond-weil.com

raymond-weil-universal-music-cover_0