Special Edition Zenith El Primo Chronomaster bezegeld samenwerking Hero Cup

Het is niet voor het eerst dat hogere horlogerie samengaat met de high-tech wereld van de autosport. Bij Classic car rally draait alles om vaardigheid, betrouwbaarheid, uithoudingsvermogen en – nog belangrijker – een perfecte timing. Reden waarom Zenith een langdurige samenwerking is aangegaan met de Britse Historic Endurance Rallying Organisation (HERO) als officiële tijdwaarnemer voor de HERO Cup. HERO is pionier in de lange afstand rally’s voor auto’s uit vervlogen tijden, en organiseerde al meer dan 150 Europese rally’s. De evenementen worden beschouwd als een van de moeilijkste en meest lonende uitdagingen. Om de samenwerking te markering is een special Zenith El Primero Chronomaster 1969 HERO Cup editie uitgebracht. Zenith press launch HIGH (2)

Het horloge wordt uitgebracht in een  gelimiteerde oplage van 100 stuks. Naast dat Zenith de officiële tijdwaarnemer van de HERO Cup is zal de toekomstige winnaar van de HERO Cup ook een Zenith El Primero Chronomaster ontvangen.

Aldo Magada en Patrick Burke presenteren De El Primero Chronomaster 1969 HERO Cup editie

Aldo Magada, SEO van Zenith en Patrick Burke, Managing Director van HERO  presenteren De Zenith El Primero Chronomaster 1969 HERO Cup editie.

 

 

De wijzerplaat van deze gelimiteerde Zenith El Primero Chronomaster is deels in skeleton uitgevoerd, wat een kijkje geeft in het mechanisme. Aangedreven door het El Primero kaliber is het niet helemaal onlogisch dat juist dit horloge verbonden is aan de HERO Cup, gezien de 5 Hz frequentie (36.000 tikken per uur) van het uurwerk. De El Primero Chronomaster 1969 HERO Cup editie heeft als extern kenmerk het HERO-logo in de 12-uurs teller op 6 uur. De special edition  wordt, net als eerdere El Primo chronomasters 1996 geleverd op een zwart lederen band. Speciaal voor deze editie is het rode stiksel.

Prijs: € 9000
Meer informatie: Zenith-watches.com