Het Franse horlogemerk LIP is vooral bekend om de designhorloges, ontworpen in de jaren 1970. Omdat LIP?s designs zo tijdloos zijn, worden de modellen nog steeds geproduceerd, met hier en daar kleine aanpassingen. En omdat kleine aanpassingen in iconische ontwerpen grote gevolgen kunnen hebben, huurde LIP daarvoor Prisca Briquet in.

Niet alleen om er voor te zorgen dat de bijzondere ontwerpen van o.a. Roger Tallon en Prince François de Baschmakoff met respect zouden worden geüpdate, maar ook omdat Prisca Briquet ? geboren in 1977, afgestudeerd aan de l?Ecole des Beaux-Arts ? met die designs iets nieuws zou creëren. Het resultaat werd de LIP Mythic, waarvoor Briquet een combinatie had gezocht in de horloges van de voornoemde grootheden: Tallon?s ?Big TV? (ontworpen in 1975) diende als voorbeeld voor de kastvorm en de tijdsweergave via schijven werd gehaald uit de ?De Baschmakoff? (1971).


De Mythic kwam op de markt in 2007 en sloeg in Frankrijk in als een bom, waar het horloge al snel één van LIP?s bestsellers werd. Inmiddels is het horloge zelf aan de eerst update onderworpen en zijn er nu acht modellen, waarvan 4 met stalen band. De Mythic van Prisca Briquet kost tussen de ? 209,- en ? 239,-. Zie voor meer nieuws en informatie over LIP Horloge.info/LIP of kijk op LIP-horloges.nl.