De World Time Chronograph ( Ref. 5930) van Patek Philippe is een  combinatie van twee typerende Patek Philippe specialiteiten die tot nu toe slechts in één ander stuk werd samengebracht:  een one-of-a-kind stuk van meer dan 70 jaar oud.

Patek Philippe World Time Chronograph

Met de nieuwste versie Patek Philippe World Time Chronograph is een nieuw lid aan de reguliere collectie toegevoegd en tegelijkertijd een upgraden naar de 21e eeuw gemaakt van een state of the art stuk. Een ambitieuze uitdaging, omdat zowel het World Time horloge als de chronograaf in de loop der jaren zijn geëvalueerd naar een grotere mechanische nauwkeurigheid en meer complexiteit. Een hele toer dus om alles functionaliteiten optimaal te laten functioneren binnen één uurwerk.

De 1940 Patek Philippe World Time Chronograph

De 1940 Patek Philippe World Time Chronograph

Waar conventionele chronografen een secondenschaal hebben, heeft de World Time Chronograph een bewegende disk met plaatsnamen uit alle 24 internationale tijdzones. De complexiteit van het uurwerk werd extra vergroot omdat Patek Philippe ook het dunst denkbare model wilde maken zodat het horloge naast indrukwekkend ook elegant zou zijn, zonder dat het werken met onderdelen van slechts fracties van een millimeter de betrouwbaarheid van het uurwerk zou schaden.

Patek-Philippe-World tim Chronograph-

Om het doel te bereiken hebben de makers het kaliber 28-520 HU ontwikkeld dat met 28.800 tikken per uur de functionlaiteiten aandrijft. De chronograaf heeft een start / stop-pusher op 02:00 en een reset pusher om 4:00 die ook dienst doet als een flyback pusher. Wanneer het wordt ingedrukt terwijl de chronograaf loopt, springt de wijzer weer naar nul en wordt er automatisch een nieuwe tijdmeting gestart.

De World Time functie is zeer makkelijk te gebruiken: de uren en minuten wijzers geven de tijd in de stad en tijdzone aan waarvan de naam wordt getoond op 12 uur. De tijd in de overige 23 zones zijn snel en gemakkelijk te bepalen dankzij de draaischijf en de tweekleurige 24-uurs ring die de gebruiker direct vertelt of het dag of nacht in de betreffende stad en de tijdzone. Bij het reizen van de ene tijdzone naar de andere kan een correctieknop op 10 uur worden gebruikt.Patek Philippe, 5930G_001_AMB

De Patek Philippe World Time Chronograph heeft een klassiek ronde kast van 18 karaat witgoud. Het juweeltje is van 33 mm breed en 7,91 mm hoog.  Eén blik op de fraai bewerkte wijzerplaat laat zien hoe naadloos alle features zijn geïntegreerd. Op het buitenste blauwe ringen staan de 24 namen van de steden die elk een volledige tijdzone te vertegenwoordigen. Ten opzichten van het origineel is deze aangepast met nieuwe steden zoals Dubai. Ook is er rekening mee gehouden dat de lokale tijd in Moskou is verandert van GMT + 4 naar UTC + 3.

De 24-uurs ring roteert continu tegen de klok in en fungeert als een dag / nacht indicator. Het heeft lichte cijfers op een donkere achtergrond en een maansymbooltje voor de nachtelijke uren en donkere cijfers op een lichte achtergrond met een zon als symbool voor de daguren. Het centrum van de wijzerplaat is voorzien van een fraaie guilloched decoratie met 18 karaat wit gouden opgelegde indexen. Het wordt geleverd met een hand gestikt matte marineblauwe alligator band met  18 karaat witgoud Calatrava vouwsluiting.

Prijs: € 67.000
Meer informatie: Patek.com