Dun staaltje perfectie: BVLGARI Octo Finissimo Skeleton

De herenlijn Octo van Bulgari is zeer herkenbaar dankzij de hoekige vorm van de kast daarbinnen een rond bezel. Ook de breed geplaatste hoekige lugs waardoor het uurwerk en de band in elkaar over lijken te gaan zijn kenmerkend. De slanke Ocot Finissiomo familie kende al diverse uitvoeringen en daar is nu een skeleton aan toegevoegd.

BVLGARI OCTO FINISSIMO MINUTE REPEATER close up frontDeze skeleton Octo Finissimo Minute zet zichzelf gelijk op de voorgrond met het slanke zware uiterlijk. De ontwerpers hebben een balans weten te vinden tussen ingetogenheid en complexiteit. Het gebruik van zwart voegt een sterke dimensie toe die het kijkje in het hart van het horloge extra aantrekkelijk maakt.  Elk onderdeel van het uurwerk, waarvan de fascinerende werking door de volledige transparantie zo goed te volgen is, is gevormd vanuit precisie. Koppend hart is het manufacture kaliber BVL 128SK. Het mechanisch, handgewonden uurwerk drijft de centraal geplaatste wijzers, de kleine seconden op 7 uur en power-reserve display op 9 uur aan. Bij volledige opwinding is de gangreserve 65 uur. In totaal is het prachtig vormgegeven uurwerk nog geen 2,35 mm dik. De kast zelf heeft een hoogte van 5,37 mm. Kijken we nog even naar binnen dan zijn daar de zwart-gecoate platen en bruggen zichtbaar en de secuur satijn geborstelde afwerkingen. Al deze technische en esthetische hoogstandjes zijn verenigd in een zeer eigentijds horloge.BVLGARI OCTO FINISSIMO MINUTE REPEATER back case

De  hoekige stalen 40 mm kast heeft een D.L.C. (Diamond Like Carbon) coating en een afstekend, rond 18 karaat roségouden bezel. Ook de screw-lock kroon, de wijzers en de acht schroeven in het kastdeksel zijn van 18 karaat roségoud. De Octo Finissimo Skeleton is waterbestendig tot 3 atm, wat wil zeggen; bestand tegen regen, zweet en spatwater.  De zware alligator band heeft een D.L.C. gecoate titanium gesp.

Prijs: € 23.000
Meer informative: Bulgari.com