Parmigiani Fleurier Toric Hémisphères Rétrograde

De Parmigiani FleurierToric Hémisphères Rétrograde is een ultiem en luxe uurwerk voor reizigers. Met prachtige klassieke lijnen en een gecompliceerd uurwerk zoals liefhebbers van het mechanische horloge dat van Parmigiani Fleurier gewend zijn. Een door Michel Parmigiani gerestaureerd zakhorloge vormde een grote inspiratiebron, wat in de uiterlijke vormgeving terug te zien is, maar waaraan ook vele extra’s werden toegevoegd.  horloge heeft twee tijdzones met een dag/nacht indicator en een rétrograde datumaanduiding.

Toric-Hemispheres-Retrograde-1

Toric-Hemispheres-Retrograde-4

Parmigiani Fleurier lanceerde in 2010 een Tonda Hémisphères. Het model met klassieke vorm is intrigerend vanwege de eenvoudige belijning van de kast in combinatie met het doordachte design van de wijzerplaat waarop plaats is voor een dag/nacht indicator plus een tweede tijdzone met een eigen dag/nacht indicator. Dit jaar is de techniek van het uurwerk ook op de Toric collectie toegepast. Het PF317 kaliber met GMT-functie kent een gangreserve van 50 uur en is zichtbaar door de saffierglazen kastbodem.Toric-Hemispheres-Retrograde-3

Het nieuwe Toric model heeft een roségouden kast van 42.8 mm met een tweede, iets kleinere kroon en een ingetogen wijzerplaat in ‘grained white’. De karakteristieke lunette is een herkenbaar element van het elegante en klassieke design van de Toric collectie.

Parmigiani Fleurier heeft de wijzers van de Toric Hémisphères Rétrograde voorzien van een lichtgevende coating. Een derde centrale wijzer geeft de datum aan. De stijlvolle, zwart alligatorlederen band is van Hermès.

Prijs: € 25.900
Meer informatie: Parmigiani.ch