Panerai presenteert een nieuw model: de Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio. Het horloge vertegenwoordigd de traditionele waarden van het Italiaanse horlogemerk en laat tegelijkertijd zien dat Panerai continu bezig is met het ontwikkelen van technisch vooruitstrevende oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Zo is dit nieuwe horloge voorzien van een binnenkast gemaakt van zacht ijzer met een extreem hoge puurheid, die functioneert als een kooi van Faraday en het uurwerk beschermt tegen magnetische velden tot 40.000 A/m (ampère per meter). Het blootstellen van een horloge aan magnetische velden ? zoals die worden opgewekt door huishoudelijke artikelen, computers en mobiele telefoons ? kan leiden tot afwijkende gangwaarden en zelfs het stoppen van het uurwerk. Met een bescherming die ruim acht keer hoger is dan de internationale norm (gesteld in de Normes de l?Industrie Horlogère Suisse NIHS 90-10), is de kans dat de Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio hiermee wordt geconfronteerd virtueel uitgesloten.


PAM00389: Panerai Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio


De buitenkast van het horloge meet 47 millimeter en is gemaakt van titanium. Het heeft het klassieke Luminor Submersible ontwerp, met de voor Panerai typische kroonbeschermer, waardoor het horloge tot 300 meter waterdicht is. Op de kast zit een titanium duikring met een zwart keramische inlay, die is vormgegeven naar het voorbeeld van Panerai horloges uit de jaren 1950 die gebruikt werden door de Egyptische marine. Voor de zekerheid kan de duikring alleen tegen de richting van de wijzers in draaien. Dit is om er voor te zorgen dat bij het per ongeluk verdraaien van de duikring de duiktijd hooguit langer wordt voorgesteld dan deze eigenlijk is, en zo het te lang onder water blijven voorkomt.


Panerai Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio


De Panerai Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio (ref. PAM00389) heeft het manfactuur kaliber P.9000 uurwerk, dat geheel door Panerai is ontwikkeld en gemaakt. Vanaf oktober is de PAM00389 verkrijgbaar voor ? 8.900,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over het merk op op Horloge.info/Panerai en bezoek Panerai.com.