Seiko heeft een nieuw model voor Sportura-collectie gelanceerd: de alarm-chronograaf voor piloten. De sponsor van FC Barcelona kent weliswaar een lange en rijke traditie als het gaat om horloges voor de luchtvaart, maar voor de Sportura collectie is het thema een novum en voegt het nieuwe functionaliteiten toe aan de immens populaire lijn.

Wat maakt een horloge een pilotenhorloge? Natuurlijk moet de afleesbaarheid van de tijd optimaal en meteen zijn, wat door de goed lichtgevende wijzers en indexen onder het antireflectieve saffierglas bij deze Sportura?s geen punt is. Een chronograaf is een tweede vereiste, om tijdsintervallen te kunnen opnemen die (in geval van nood) kunnen worden gebruikt om mee te navigeren. Maar wat deze Sportura voor vliegeniers bijzonder maakt is de geïntegreerde rekenliniaal, die als rekenhulp met delen en vermenigvuldigen het eenvoudig berekenen van afstand, vluchtsnelheid, stijgingssnelheid en het brandstofverbruik mogelijk maakt.


klik aan voor een grote afbeelding van de Seiko Sportura SNAF01P1 en SNAE95P1


De Seiko Sportura Vliegeniers collectie bestaat uit de referenties SNAE97P1, SNAF01P1 en SNAE95P1. De horloges hebben een alarmfunctie, die ook als tweede tijdzone gebruikt kan worden, en zijn waterdicht tot 100 meter. De 44 millimeter brede kast van het horloge is gemaakt van staal, dat bij de SNAE97P1 met een laag kras- en slijtvast titanium carbide zwart is gemaakt.


De piloten Sportura?s kosten tussen de ? 480 en ? 499,- en zijn vanaf nu bij officiële Seiko dealers verkrijgbaar. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Seiko en bezoek Seiko.nl.