Oris presenteert next generation Woldtimer pilotenhorloges

Met de nieuwe Oris Big Crown ProPilot Worldtimer kan een tweede tijdzone worden ingesteld, simpel door het bezel te draaien. Deze toepassing is nieuw  binnen de Oris Worldtimer serie.

Oris presenteert next generation Woldtimer pilotenhorlogesDeze door Oris-ontwikkelde innovatie is een update aan de Oris Worldtimer die voor het eerst gelanceerd werd in 1997.  Het originele model had kleine ronde pushers op 4 en 8 uur waarmee een tweede tijd uursgewijs kon worden aangepast zonder de kroon te gebruiken en zonder de tijd te stoppen. Daarnaast had het model kleine seconde, de ‘thuis-tijd’, een dag-/nachtindicator en een mechanisme dat de juiste datum aan kon geven, ongeacht het tijdsverschil tussen de eerste én tweede tijdzone. Deze features zijn nog altijd nagenoeg onveranderd gebleven, maar de 20ste verjaardag was voor Oris óók een mooi moment een step forward te maken richting next generation Worldtimers. Met een nieuw systeem.

Oris Big Crown ProPilot Worldtimer 1997 en 2017

Oris Big Crown ProPilot Worldtimer 1997 en 2017

Het 2017 model heeft nog altijd dezelfde functionaliteiten, maar de pushers zijn verdwenen en werden vervangen door een draaibaar bezel. Door met de klok mee te draaien of juist tegen de klok in te draaien verspringen de centraal geplaatste wijzers uursgewijs vooruit of achteruit. De horloges zijn leverbaar met lederen, textielen of stalen band waardoor de familie in een klap vrij breed is. De waterbestendigheid van de pilotenhorloges bedraagt 100 meter. Oris Big Crown ProPilot Worldtimer

 

Oris Big Crown ProPilot Worldtimer

Buiten de verschillende banden is er keus uit twee variaties van de nieuwe Oris Big Crown ProPilot Worldtimer. Er is een model hebben een 44,7 mm kast, waarvan een model een antraciet kleurige wijzerplaat en een gepolijste topring op het bezel heeft (ref. Ref. No. 01 690 7735 4063 LS) . Het tweede model heeft een zwarte wijzerplaat (Ref. No. 01 690 7735 4164 MB) en een geborstelde topring. Beide modellen hebben een automatisch, mechanisch uurwerk, kaliber 690, gebaseerd op het ETA 2836-2 uurwerk. Heel herkenbaar voor de Worldtimer is de rode rotor welke door het saffieren venster in het kastdeksel goed te zien is.

Prijzen vanaf € 2.980
Meer informatie: Oris.ch