Oris Chronoris Date, de terugkeer van een jaren 70 legende

Een kleine 50 jaar na de release van het origineel komt de Oris Chronoris terug; een icoon van weleer in een nieuw jasje.

De oorspronkelijke Chronoris werd in 1970 geïntroduceerd en daarmee werd ook het debuut van de Oris -stop-second gelanceerd. De naam van het horloge was een samenvoeging van Oris en chronograaf. De kast kwam overeen met de tendens uit de zeventiger jaren en werd aangedreven door het eerste interne chronograafkaliber van het bedrijf. Het horloge had een oranje seconde aanduiding dat tot driekwart de ronding van de wijzerplaat volgde en een oranje centraal geplaatste secondewijzer. Het markeerde Oris’s eerste stappen binnen de Oris motorsport horloges. De rest is geschiedenis.

Oris chronoris Date

Na 1970 volgde in 2005 een replica van het model die nu wordt opgevolgd door de 2017 Chronoris. Voor dit model hebben de ontwerpers goed gekeken naar het origineel door de nieuweling met zowel een ronde als wat ovale vorm een retro uitstraling te geven. Leidend hierin is de roestvrijstalen 39 mm kast met wederom de kleur oranje in het ontwerp. Nog een opvallend detail: de timerfunctie, te bedienen met een screw-down kroon op 4 uur geeft seconden, minuten of uren aan, afhankelijk van welke oranje wijzer op is ingesteld.Oris chronoris Date

De Chronoris Date heeft een ruime keus voor de band en komt uit in bruine of zwarte lederen, met een zwarte rubberen uitvoering en een  grijze NATO-textielband. Voor  het design van de roestvrijstalen band keerden Oris’s ontwerpers terug naar het originele, maar maakte deze iets dunner  voor een prettig dragend, meer elegante vorm. De Oris Chronoris Date (Ref. 01 733 7737 4053 LS) wordt aangedreven dor het automatische Oris uurwerk, kaliber 733, gebaseerd op de Sellita SW 200-1. De datum is af te lezen via een klein venster op 3 uur en de waterdichtheid is 100 meter.

Prijs: € 1.650 voor het model met de lederen of textielen band, € 1.800 voor de stalen versie.

Meer informatie: Oris.ch