Unieke Omega Speedmaster voor unieke prestaties in kunst, muziek en wetenschap

Omega had tijdens het 2017 Starmus Festival in Trondheim, Noorwegen, drie unieke Speedmaster horloges in petto voor de winnaars van de ‘Stephen Hawking Medal for Science Communication’.

Jean-Michel Jarre, Neil deGrasse Tyson en de populaire televisieserie The Big Bang Theory ontvingen de hoogste onderscheiding van het festival, met daarbij voor elk van hen een speciaal gecreëerd Omega Speedmaster.Special editon Omega Speedmaster Stephen Hawking Medal for Science Communication_uitgelichtHet Starmus Festival, een festival rondom wetenschap, kunst en muziek, levert een bijdrage om het grote publiek kennis te laten maken met kunst en wetenschap. Het festival dat sinds 2011 bestaat haalt niet de minste binnen op het gebied van deze disciplines. Tot ’the line up’ behoorden al astronauten, kosmonauten, winnaars van de Nobel Prijs en prominente figuren uit de wereld van wetenschap, cultuur, kunst en muziek.

Geheel in lijn met het nieuwe partnerschap tussen Omega het het Starmus Festival, heeft het horlogehuis een bijgedragen geleverd in de vorm van speciaal gegraveerde horloges behorend bij de ‘Stephen Hawking Medal for Science Communication Award.’ Deze award wordt toegekend aan personen die wetenschap promoten via verschillende disciplines: wetenschappelijk schrijven, films, muziek en kunst.20170620_Starmus Stephen Hawking medal ceremony_4

Dit jaar bracht het festival een eerbetoon aan pionier-muzikant Jean-Michel Jarre, astrofysicus, schrijver en wetenschappelijk spreker Neil deGrasse Tyon en de makers en cast van de televisieserie The Big Bang Theory. De drie winnaars ontvingen een gloednieuwe, 18 karaat geelgouden Omega Speedmaster Moonwatch Professional Chronograaf.

Uitreiking Starmus Stephen Hawking medaille. Vlnr: Garik Israelian_Jean-Michel Jarre_Neil deGrasse Tyson_Jean-Pascal Perret.

Uitreiking Starmus Stephen Hawking medaille. Vlnr: Garik Israelian, Jean-Michel Jarre, Neil deGrasse Tyson, Jean-Pascal Perret.

Componist en performer Jean-Michel Jarre tijdens de ontvangst van de award de Speedmaster: “40 jaar geleden componeerde ik ‘Oxygene’ als een manifest voor klimaatverandering en om mensen bewust te maken van de toekomst van onze planeet. Mijn muziek was en wordt nog altijd geïnspireerd door de ruimte, tijd en wetenschap. De producenten van The Big Bang Theory, Chuck Lorre en Steven Molaro waren niet in de gelegenheid het event bij te wonen, maar gaven hun dankwoord via een videoboodschap: “We zijn verheugd deze award te accepteren namens de show. “In geen 14 biljard jaar hadden we gedacht dat The Big Bang Theory zou worden wat het nu is. Voor hen die we hebben geïnspireerd om verder te gaan in de wetenschap: we zijn zeer vereerd!”

Een andere ster van de avond, de Omega Speedmaster Moonwatch Professional Chronograaf heeft een 42 mm kast. De bezel is gemaakt van 18 karaat goud en de zwarte wijzerplaat bevat 18 karaat gouden wijzers en indexen. Het horloge heeft een kastdeksel met daarop: “Winner of the Stephen Hawking Medal For Science Communication, en bevat een met een laser gegraveerd medaillon van de medaille die bij de award hoort. Deze toont het Starmus-logo, Alexei Leonov tijdens de eerste menselijke spacewalk en de “Red Special” gitaar van Queen’s Brian May. Het horloge heeft een zwarte lederen horlogeband en wordt aangedreven door het Omega kaliber 1861, vrijwel dezelfde aandrijving als in de horloges die de NASA astronauten op de maan droegen.

Meer informatie: Omega.com