Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

oorverouderd 'distressed' staal met een ‘reverse panda’ wijzerplaat

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

Met de Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 verschijnt opnieuw een fraaie autosportchronograaf. Het horloge is gekoppeld aan het Good Festival of Speed en valt op door de 43 mm kast in voorverouderd staal en een subtiele ‘reverse panda’ wijzerplaat.

Toen Montblanc twee jaar geleden de TimeWalker geheel vernieuwde, was het doel een collectie van sporthorloges te creëren die zowel traditie als moderniteit zou vertegenwoordigen. Inspiratie werd gevonden in de autosport. En dan met name klassieke raceauto’s. Niet zo gek als je bedenkt dat Davide Cerrato, Managing Director Montblanc Watches verzot is op auto’s. Tijdens de introductie van de nieuwe TimeWalker-collectie werd de volgende video afgespeeld om een beeld te geven van waar TimeWalker voor staat.

 

Wie het heeft over klassieke raceauto’s kan niet om Goodwood heen. Het landgoed van Lord March is al jaren het toneel van verschillende automobielfestivals waaronder het Festival of Speed. Vorig jaar startte Montblanc als tijdwaarnemer van het evenement en dat resulteerde onmiddellijk in een bijpassend horloge. Deze TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 van vorig jaar heeft een uitgesproken ‘panda dial’.

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

De TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 van 2018

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500: patina met een hoofdletter ‘P’

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

De 2019 editie van de TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

Anders dan de 2018-uitvoering van de Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 heeft de nieuwe variant een ingetogen ‘reverse panda dial’. Subtieler gekleurd dan de bekende TimeWalker chronografen met ‘panda dial’. De zwart met grijze wijzerplaat is in lijn met de stalen 43 mm kast. Deze kast is namelijk uitgevoerd in zwart met een speciale afwerking. En met afwerking bedoelen we een uiterlijk dat eruitziet alsof het horloge een ruig leven achter de rug heeft. Het staal is geborsteld en behandeld om het een ‘distressed’ look te geven. Patina met een hoofdletter ‘P’. Een zwarte keramische bezel, zwarte rhodium gecoate wijzers en een zwarte Nubuck kalfslederen band completeren het uiterlijk.

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

Links de nieuwe TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

Een chronograafuurwerk uit de eigen manfactuur

De nieuwe Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 is uitgerust met het kaliber MB 25.10. Dat is een automatisch manufactuur-uurwerk dat fraai versier is met traditionele “Côtes de Genève” en geblauwde schroeven. Bovendien is de rotor zeer fraai uitgevoerd in de vorm van een stuurwiel. Het uurwerk is voorzien van column wheel met een horizontale koppeling voor een zeer vloeiende start van een tijdmeting. Het horloge geeft behalve de uren, minuten, seconden (op 6 uur) en datum via een centrale secondewijzer de gemeten seconden en op 3 uur en 9 uur gemeten minuten en uren weer.

Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500

Het manufactuurkaliber MB 25.10

Zoals de naam al aangeeft, worden van de Montblanc TimeWalker Manufacture Chronograph Limited Edition 1500 1.500 exemplaren gebouwd en die gaan net geen 5.000 euro kosten.

Voor meer informatie: www.montblanc.com