Maurice Lacroix is de officiële timekeeper van King of the Court Utrecht 2021. Van 25 t/m 28 augustus strijdt de internationale beachvolleybal-top om de titel van Kings en Queens van Utrecht. Vorig jaar een coronaproof succes en ook dit jaar staan de 83 skyboxen weer klaar voor tussen 450 en 900 toeschouwers per dag. Bij Horloge.info mogen we ruim 80 VIP-kaarten weggeven!

Daarover hieronder meer, maar als timekeeper van deze internationale King of the Court Crown Series is er natuurlijk ook een special edition horloge. Maurice Lacroix koos hiervoor de AIKON-collectie en samen met ambassadeurs en professionele beachvolleybal-spelers Anders Mol en Christian Sørum ontwierpen ze de AIKON Quartz Chronograph Special Edition Vikings (€1.290).

Vikings

Als winnaars van talloze medailles moest de speciale editie licht genoeg zijn om te dragen tijdens het spelen voor de twee sporters en uiteraard nauwkeurig zijn. Natuurlijk is de AIKON overgoten met de teamkleuren van Beachvolley Vikings. Deze chronograaf combineert op stijlvolle wijze blauw, rood en wit in een 44mm roestvrijstalen kast met een hoogwaardige afwerking. De roodgekleurde wijzerplaat heeft een gezonnestraald motief, met drie contrasterende sub-dials in het blauw.

De Vikings-editie – gelimiteerd tot 250 stuks – is daarnaast waterbestendig tot 100 meter, wordt aangedreven door een Zwitsers quartz-uurwerk en heeft een rood/blauw/witte rubberen band.

King of the Court

Maar wat is King of the Court nu eigenlijk precies? Oorspronkelijk was het een populair format voor trainingswedstrijden, maar King of the Court heeft zich ontwikkeld tot een opwindend nieuwe manier voor een beach volleybal-wedstrijd. Het veld is verdeeld in een winnende en een uitdagende kant en er kunnen alleen punten worden gescoord aan de winnende kant. In plaats van twee teams spelen er vijf duo’s tegelijkertijd in een eliminatiespel.

De pauze tussen de rally’s is beperkt tot acht seconden, wat zorgt voor een snel en actievol spel. De wedstrijdvorm van King of the Court past goed bij de visie van het IOC om jongere generaties aan te trekken.Een volledige King of the Court-wedstrijd wordt gespeeld door vijf teams over drie ronden van een kwartier. Na de eerste ronde wordt het team met de minste punten uitgeschakeld. In de tweede ronde hetzelfde voor het team dat als vierde eindigt. In de laatste ronde strijden de drie overgebleven teams om de overwinning. Het team dat na een kwartier bovenaan staat, of dat vijftien punten haalt voordat het kwartier om is, wint.

Finale

Op woensdag 25 en donderdag 26 augustus start de eerste fase van het toernooi, waarin twintig teams strijden om vijftien beschikbare plaatsen in het hoofdprogramma. De groepsfase begint op vrijdag wanneer drie groepen van vijf teams strijden om tien beschikbare halve finaleplaatsen. Opnieuw kwalificeren de beste drie teams zich.

Zaterdag is de dag waarop de nieuwe koningen en koninginnen van Utrecht 2021 worden gekroond. De twee beste teams per poule kwalificeren zich direct, de nummers 3 en 4 spelen een play-off om de laatste plaats in de allesbeslissende finale.

De grote finale begint op zaterdag 28 augustus om 19.30 uur op het Jaarsbeurplein in Utrecht. Eerst bepalen de vrouwen wie de kroon mag dragen, daarna gaan de mannen strijden om wie over Utrecht mag ‘heersen’. Bij Horloge.info mogen we van Maurice Lacroix in totaal 84 kaarten weggeven, volledig verzorgd inclusief eten en drinken.

De kaarten zijn voor de eerste fase op woensdag en donderdag en het middagprogramma op vrijdag en zaterdag. Kans maken op 1 of 2 gratis kaarten (normale prijs € 80,- tot € 125,-)? Mail voor zondagmiddag 18:00 uur naar marketing@weiszgroup.com welke dag je voorkeur heeft en de gegevens van wie je wil meenemen. Dat moeten voor- en achternaam zijn, inclusief telefoonnummer en e-mail adres. Dat is nodig om alles soepeltjes via de corona-regels te laten verlopen.

Corona-regels

Voor toegang tot het evenement is een legitimatie in combinatie met een vaccinatiebewijs, herstel bewijs of negatief testbewijs verplicht. Dat houdt in:

Volledig gevaccineerd met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd twee weken voor aanvang van het event.
Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het event. Zie: testenvoortoegang.org