Van der Gang

Van der Gang Watches is ontstaan uit Exakt Fijnmechanika, een bedrijf dat is opgericht in 1990 en hoogwaardige, zeer nauwkeurige producten ontwikkelt en fabriceert o.a. ten behoeve van ruimtevaart, uurwerkindustrie, medische- en laboratoriumtechniek. Eigenaar Wybe van der Gang heeft altijd een passie gehad voor mechanische uurwerken en techniek in compacte vorm. Al bij de oprichting van Exakt Fijnmechanika speelde hij met de gedachte om een eigen horloge te ontwikkelen. Door de groei van het bedrijf is de mogelijkheid ontstaan in machines en apparatuur te investeren die ook in de uurwerkfabricage worden toegepast. Van der Gang Watches is hiermee realiteit geworden.


Van der Gang Watches is gehuisvest in een monumentaal pand net buiten het centrum van de stad Dokkum, een pand dat eind jaren 1940 is gebouwd als landbouw winterschool en tot 2005 dienst heeft gedaan als school. Na een ingrijpende verbouwing en restauratie zijn met behoud van de karakteristieke hoofdlijnen van het gebouw, moderne werkruimtes gerealiseerd. Ruimtes om nieuwe ideeën te bedenken, te ontwikkelen en te produceren.


Wybe van der GangVan der Gang Watches realiseert bijzondere horloges door het toepassen van productietechnieken die te kostbaar zijn voor grootschalige productie maar door Wybe van der Gang worden gekozen om hun hoge graad van nauwkeurigheid. De horlogekast wordt uit massief materiaal verspaand tot een schaal die de basis vormt van de kast. Als voorbeeld; bij de rvs serie (20002, 20003 en 20004) blijft er van de kilo uitgangsmateriaal na verspaning slechts 18 gram over. Ook heeft Van der Gang een zelf ontwikkelde kroonconstructie.


Binnen de fabriek is in 2008 gestart met het opzetten van een eigen manufactuur. Een speciale afdeling waar met behulp van nieuw aangeschafte speciale machines uurwerkonderdelen en complicaties vervaardigd worden. Uurwerktandwielen en ronsels kunnen vanaf die tijd in eigen huis worden geproduceerd. Ook is geïnvesteerd in een machine voor het verspanen van gouden horlogekasten. Dit alles is een ontwikkeling van 2 jaar geweest waarin niet alleen machines, maar ook know how vanuit Zwitserland naar Nederland is gekomen. Met deze technieken is Van der Gang Watches in staat uurwerkonderdelen volgens Zwitserse fabricagetechnieken te vervaardigen. Ook is het een belangrijke stap in de ontwikkeling en productie van het eeuwdurend kalenderwerk en zal het een opstap zijn naar de fabricage van een eigen uurwerk in de toekomst.


De herencollectie van Van der Gang Watches bestaat uit rvs en roségouden horloges. Elk model heeft een geheel eigen karakter en wordt genummerd en gegraveerd uitgegeven in een gelimiteerde oplage. In roségoud is de oplage kleiner dan die van hetzelfde model uitgevoerd in staal. De fraai gedecoreerde uurwerken zijn volledig zichtbaar door het grote saffieren glas aan de onderzijde.De damescollectie, gekenmerkt door eenvoud en uitstraling, bestaat bij Van der Gang Watches uit modellen die worden uitgegeven in beperkte oplagen. De harde roestvast stalen of roségouden kast omlijst een mechanische automaat en opgebouwde complicatie met zowel dag als maand- en datum aanduiding. Het gedecoreerde uurwerk is door de saffierglazen onderzijde prachtig te zien. Door een breed scala aan handgemaakte horlogebanden zijn verrassende persoonlijke combinaties mogelijk.


http://www.vandergangwatches.nl/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Van der Gang

Van der Gang Watches Original

Polo en Van der Gang Watches

Polo en horloges gaat goed samen, vraag dat maar aan Jaeger-LeCoultre die de Reverso in de collectie heeft. Maar ook merken als Piaget met de Polo en Richard Mille die al twee unieke horloges maakte …


Lees meer