Bij horloges van hoogstaand niveau denken we meteen ?Zwitsers!?. Dat de Zwitsers inderdaad geroemd zijn om hun horlogemakelij, weet zelfs een kind. Maar dat de Nederlanders er òòk kaas van gegeten hebben, bewijst Van der Gang Watches. Naast een indrukwekkende collectie herenhorloges, zijn er ook modellen voor dames verkrijgbaar: mooi, stijlvol en met klasse. En Nederlands!

Het design van het dameshorloge is geïnspireerd op de eerste reeks herenhorloges maar de kast is wat meer afgerond en kleiner van formaat (34mm).  De collectie bestaat uit stalen en roségouden uitvoeringen, die beide dankzij een subtiliteit en aangepaste vormgeving zeer elegant zijn, maar juist door die eenvoud de herenhorloges niet veel ontlopen, wat deze modellen dan net nóg aantrekkelijker maakt. Want hoeveel dames dragen niet graag het horloge van hun man??


Het roségouden model is er met wit verzilverde, mat zwarte of (nieuw in de reeks) blauw gelakte wijzerplaat, afgeschermd met een tweezijdig gecoat en ontspiegeld saffierglas. Als mooi contrast zijn de rosé vergulde wijzers gecombineerd met een matte rvs wijzer die de datum aanduidt. Het gedecoreerde spel van mechanica is aan de onderzijde zichtbaar via eveneens saffierglas.


Het stalen zusje is verkrijgbaar met wijzerplaten in hetzelfde kleurengamma als het gouden model, maar de wit verzilverde springt toch extra in het oog met haar gepolijste, staalgeblauwde wijzers, die subtiel van kleur veranderen door de wisseling van lichtinval. Bijzonder apart voor ?slechts? een detail.


Een automatisch ETA uurwerk voorzien van een Dubois-Dépraz opbouw ? Zwitsers, daar is geen ontsnappen aan ? brengt deze parels tot leven, met zowel dag-, datum en maandaanduiding en optionele maanfase. Handgemaakte horlogebandjes in echt struisvogel- of krokodillenleer met vouwsluiting zijn de finishing touch. Dankzij het ruime aanbod aan bandjes zijn tal van verrassende, persoonlijke combinaties mogelijk.


Bijzonder en nieuw is dat het damesmodel ook verkrijgbaar is met een door en door gehard stalen kast waardoor deze kras en deukvast is! Tot op heden is Van der Gang Watches het enige merk in de jungle van horlogemerken dat deze kwaliteit toepast: ?Voor mij zijn de schoonheid en kwaliteit van onze horloges het resultaat van een uitgebalanceerd ontwerp waarin niets overheerst?, aldus Wybe van der Gang. Daarmee is eigenlijk alles gezegd; de horlogemodellen zijn opvallend dankzij een doorgedreven kennis van techniek, in combinatie met designs die sober maar bijzonder van afwerking zijn.


Van der Gang horloges zijn te kostbaar voor grootschalige productie. Alle modellen worden vervaardigd in de fabriek te Dokkum. Deze unieke horloges zien dus het levenslicht op Nederlandse bodem, en dat is toch iets waar wij van houden; waarom het elders zoeken als je het zelf ? in alle bescheidenheid ? zeker zo goed kan?


klik aan voor een grote afbeelding


De levertijd van bovengenoemde handgemaakte horloges bedraagt 4 tot 6 maanden. De prijs van het dameshorloge in staal (oplage 350 stuks) bedraagt ? 5.200,- en uitgevoerd in het roségoud (oplage 150 stuks) is de prijs ? 9.600,-. Van der Gang kiest ervoor ?af fabriek? te verkopen om hiermee de ambachtelijkheid van de horloges te benadrukken. Daarbuiten worden de horloges exclusief verkocht bij QP Exclusieve Horloges in Amsterdam.


Zie voor meer informatie over Van der Gang Watches Horloge.info/Van der Gang en www.vandergangwatches.nl.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn