Maurice Lacroix Aikon Chrono 44mm: It is time to wear blue

Niet elk horloge bereikt de status van icoon.  Maar er zijn ook voldoende die dat wel doen. Een van de horloges die vanaf de release door zowel horlogekenners als horlogeliefhebbers als zodanig is bestempeld is het jaren negentig quartzhorloge van Maurice Lacroix, de had Calypso.

In 2016 heeft  horlogehuis Maurice Lacroix dit model een make-over gegeven en vervolgens uitgebracht onder de naam Aikon. Het horloges kreeg een nieuw uurwerk en een nieuwe, eigentijdse vormgeving, gericht op de nu geldende smaak. Het horloge was uitgevoerd in staal en had blauwe wijzerplaten in de sub-dails.

Maurice Lacroix Aikon Chrono 44mm

Dit jaar bouwt het Zwitserse merk verder op de Aikon en komt met de Aikon Chrono en is de  kleurstelling ten opzichte van de 2016 versie omgedraaid. De 2017 Aikon heeft een stalen 44 mm kast met een blauwe sunray wijzerplaat en een bijpassende blauwe kalfslederen band met het daarop het M logo.Maurice Lacroix Aikon Chrono 44mm detail

Net als bij andere Aikon horloges heeft ook de Aikon Chrono anti-reflecterend saffierglas en  rhodium wijzers en indexen voor een uitstekende leesbaarheid en, met dank aan zijn doordachte case design een uitzonderlijk goed draagcomfort. Het horloge is uitgerust met een klein datumvenster op 6 uur, geplaatst in de kleine seconden,  een 30-minuten teller op 9 uur en een 1/10 second teller op 12 uur. Het horloge heeft een screwed down kroon en een handige stopwatch complicatie.  De  waterdicht bedraagt  100 meter.

Prijs: € 1.075

Meer informatie: Mauricelacroix.com