Elegant and hedendaags: Maurice Lacroix? collectie dameshorloges ?Les Classiques? stelt een reeks horloges voor die de nadruk legt op basics. Soberheid gaat hand in hand met traditionele horlogemakelij. Het resultaat zijn dameshorloges met een uitmuntende elegantie en klassieke tijdloosheid: horlogevakmanschap op zijn best.

De ontwerpers van Maurice Lacroix zijn er feilloos in geslaagd de herencollectie, voorgesteld tijdens Baselworld 2010, te reviseren naar modellen voor dames, met behoud van het intrinsieke karakter van ?Les Classiques?. Als speler op een uiterst concurrerende markt, brengt Maurice Lacroix toegevoegde waarde aan het aanbod. Vrouwelijke elementen smelten samen met passende mannelijke eigenschappen.


Spelend met diversiteit, zijn de ?Les Classiques Date? en de ?Moon Phase Chronograph? een ware weerspiegeling van vrouwelijkheid. Een mechanisch of quartz uurwerk, kasten van staal of een tweekleurige versie (met 18K gouden lunette), al dan niet bezet met diamanten, eenvoudige of gedecoreerde afwerking? iedere variant verwijst naar de eclectische smaak Maurice Lacroix Les Classiques Date met automatisch uurwerkvan vrouwen. Dames houden immers van verscheidenheid; een bescheiden horloge met sobere finish, één met complicaties of een juweelhorloge, voor elk wat wils en voor elke gelegenheid een geschikt model. Maurice Lacroix biedt ondanks deze variëteit de zekerheid van een authentiek dameshorloge, dankzij het oog voor zelfs het kleinste detail dat zijn gerechtvaardigde plekje vindt op de horlogekasten van respectievelijk 38 en 40 millimeter in doorsnee.


?Les Classiques Date? is opmerkelijk in haar eenvoud. Drie luminescente wijzers wijzen onvermoeibaar de tijd aan op de eenvoudige uurmarkeringen. Opvallend is de datumaanduiding ter hoogte van de ?6?, in plaats van de ?3?, zoals doorgaans het geval. De horlogekast, armband en wijzerplaat zjin verkrijgbaar in verschillende afwerkingen; zwart, zilverkleurig of parelmoer. Voor de vrouw die het toch graag iets meer ziet schitteren, is er nog de versie waarvan de wijzerplaat en lunette bezet met diamanten.


Mauric Lacroix Les Classiques Moon Phase Chronograph?Les Classiques Moon Phase Chronograph? is op het eerste gezicht een klassieker horloge, ware het niet dat ook dit model onderhevig is geweest aan hedendaags design. De stand van de maan glijdt behoedzaam voorbij thv van de ?6?, en mag dan een traditionele complicatie zijn in de horlogemakelij, hier roept ze tevens het poëtische gevoel op. Ook dit horlogemodel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen; van doordacht sober tot met diamanten bezet. Zowel de kast van ?Les Classiques Date? als ?Phase de Lune? bestaan uit staal, verkrijgbaar met 18K gouden lunette.


Maurice Lacroix? ?Les Classiques? nu ook voor vrouwen; een waaier aan diversiteit, doch één collectie, waar elke vrouw ongetwijfeld haar gading in zal vinden. Zie voor meer nieuws en informtie over Maurice Lacroix Horloge.info/Maurice-Lacroix en www.mauricelacroix.com.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn