Audemars Piguet is sinds 1875 één van de weinige onafhankelijke horlogebedrijven. Gevestigd in Le Brassus, in het hart van de horloge-industrie. Hun nieuwste concept strijkt nu ook in Nederland neer, met het AP House in Amsterdam.

Audemars Piguet legt de lat op het gebied van de klantervaring extreem hoog. Privé-lounges voor belangrijke klanten zijn inmiddels niks nieuws en een belangrijk onderdeel in de luxere juwelier of boutique. Wat Audemars Piguet heeft gecreëerd, heeft dit concept echter naar een nieuw niveau getild én uitgebreid.

Een concept van Audemars Piguet voor de manier waarop horloges worden verkocht in luxe privé-suites in plaats van in winkels. In plaats van winkels op straatniveau vinden gesprekken met klanten op afspraak plaats in privélounges en ruimtes die zich kunnen meten met de meest luxe 5-sterren hotels.

Nummer 17

Elk AP House is ook anders, omdat ze de sfeer en geschiedenis van elke locatie willen benutten. Het AP House-concept was een idee van voormalig CEO François-Henri Bennahmias (inmiddels recentelijk opgevolgd door Ilaria Resta). Het werd eind 2017 geïntroduceerd, met de opening van het eerste AP House in Milaan.

“We jagen niet op verkeer, we jagen op kwaliteit,” vertelde Bennahmias in 2018.

De afgelopen jaren heeft Audemars Piguet 16 AP-huizen over de hele wereld geopend, waaronder locaties in Londen, Hong Kong, St. Barths, Tel Aviv, Zürich, Tokio, Madrid, Barcelona, München, Milaan, Shanghai en Kuala Lumpur.

En nu dus Amsterdam als 17e AP House. In het hart van de stad, dichtbij het Rijksmuseum en de P.C. Hooftstraat, aan de Honthorststraat 16.

Historisch District

Geïnspireerd door de vooruitstrevende benadering van gastvrijheid van de oprichters van het merk in de 19e eeuw, vroeg het team van Audemars Piguet zich af hoe Jules Louis Audemars en Edward Auguste Piguet voor hun klanten zouden zorgen als ze in de 21e eeuw zouden leven, de wereld rondreisden en hun passie zouden delen voor Haute Horlogerie.

Het 140m2 grote AP House aan de Amsterdamse Honthorstraat 16 vind je op de begane grond en de eerste verdieping.

Als klant ben je even weg van de drukte in de hoofdstad, met een spectaculair uitzicht op het Museumplein en een indrukwekkende Amsterdamse stadstuin.

Het interieur is ontworpen door de eigen architecten van Audemars Piguet en combineert eiken parketvloeren, originele elementen van de typische Amsterdamse huizen, maar ook moderne betonnen muren voor een unieke sfeer. De ruimte beschikt over een grote bar, een comfortabele lounge met uitzicht op de stadstuin en een ruimte om te dineren.

Die lounge vind je op de eerste verdieping en in lijn met de al lang bestaande steun van de Manufacture aan hedendaagse kunst, verwelkomt het AP House een wisselende tentoonstelling van kunstwerken uitgeleend door lokale verzamelaars, kunstenaars en galerijen. Allen met een relatie tot ‘Audemars Piguet Contemporary’, het kunstprogramma van het merk.

Puur DNA

Kortom, het AP House is ontworpen als een ontmoetingsruimte en zal uiteindelijk gastheer zijn voor exclusieve evenementen waar gasten de horloges kunnen ontdekken, maar ook kunnen ontspannen met familie en vrienden.

Marco Cito, Director of European Markets Audemars Piguet: “Het nieuwe AP House Amsterdam biedt bezoekers een exclusieve ervaring met een onvergelijkbaar uitzicht op het Museumkwartier. Ons unieke concept is de afgelopen jaren succesvol gevestigd in andere landen en goed ontvangen. Met verschillende kamers die ons DNA weerspiegelen, hebben we een feel-good plek gecreëerd zodat onze klanten zich kunnen onderdompelen in Audemars Piguets universum.”

Het AP House Amsterdam is geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 020 617 0550.