G-Shock is geen nieuwkomer als het gaat om samenwerkingen. Vaak zijn ze onweerstaanbaar en wil je ze hebben. De nieuwste is een speciale editie van de GW-6900 van zanger Ed Sheeran. Een samenwerking tussen Sheeran, vriend en collega John Mayer en horlogeplatform Hodinkee.

Wat Ed Sheeran aanraakt, verandert in meestal in goud. In dit geval is dat felgeel met zwarte verfvlekken. De G-Shock Ref. 6900 ‘Subtract’ is geïnspireerd op het nieuwste en zesde album van de zanger.

Subtract

De Ed Sheeran G-Shock is overigens ook het eerste deel van een driedelige samenwerking samengesteld door collega-muzikant John Mayer voor Hodinkee. Het horlogeplatform waarmee Mayer al eerder een aantal robuuste Casio’s heeft gemaakt.

De volgende twee samenwerkingen met artiesten zijn nog geheim. Mayer vertelde op Hodinkee: “Ik ben al heel lang bevriend met Ed Sheeran. Als collega-muzikanten en horlogeverzamelaars delen we onze liefde voor dingen die tijd vergen. De G-Shock Ref. 6900 ‘Subtract’ is helder, een beetje gedurfd en vooral heel ‘Ed Sheeran’.”

De nieuwe samenwerking met Ed Sheeran bouwt voort op de succesvolle samenwerking van Mayer met Hodinkee en Casio. De eerdere samenwerkingen resulteerden in strak uitverkochte 6900-horloges in poederblauw, gebroken wit en zwart.

Harmonie

Het gele ontwerp van Sheeran’s horloge is niet zomaar een probeersel. Het is sterk beïnvloed door het artwork van zijn nieuwste album met dezelfde naam, waarmee zijn reeks albums met wiskundige thema’s wordt afgesloten.

Als knipoog naar het wiskundige siert een handgetekend minus-symbool de 12-uurpositie op de wijzerplaat, wat het ontwerp van de albumhoes weerspiegelt. Natuurlijk zie je hier ook de welbekende G-Shock ‘Triple Graph’ display van de 6900 en zie je bij het gebruik van de verlichting een abstract zelfportret van Sheeran.

Verder is het een typische en robuuste G-Shock – zoals je mag verwachten – met functies als een stopwatch van 1/100 seconde, een countdown-timer en een multifunctioneel alarm.

Cameo

Ed Sheeran-fans hebben het nieuwe horloge waarschijnlijk al eerder opgemerkt om de pols van de Engelse singer-songwriter, want de afgelopen zes maanden (!) droeg hij de G-Shock al tijdens optredens.

Sheeran: “Ik ben super enthousiast om mijn eerste horloge met Hodinkee en John te onthullen. Als je de afgelopen zes maanden een gele G-Shock bij mij hebt gezien, dan is dit hem! Ik hou al zo lang als ik me kan herinneren van horloges, maar ik heb er nooit aan gedacht om mijn eigen horloge te maken; dit is de perfecte start.”

De G-Shock Ref. 6900 – ‘Subtract’ van Ed Sheeran is nu te koop via de internationale G-Shock site en via Hodinkee voor $185 (ca. €175, exclusief belastigen en invoer). Ook interessant om te kijken als horlogefan, een onderonsje hieronder tussen Mayer en Sheeran van ruim een uur. Twee vrienden die over horloges praten. Het kan slechter…