Het Zwitsers/Amerikaanse horlogemerk Luminox , is het horlogemerk dat gedragen wordt door Navy SEALs en piloten van F-117 Nighthawk? Stealth vleigtuigen. En daar is maar één bijzondere reden voor: de lichtgevende eigenschappen van de horloges, die onder alle omstandigheden optimaal is.

De horloges van Luminox zijn allemaal voorzien van de eigen Luminox Light Technology. De wijzers, indexen en in veel gevallen de bezel, hebben met gas gevulde glazen buisjes die, eenmaal in aanraking geweest met een lichtbron, 25 jaar achtereen licht blijven geven. Volgens Luminox, want de technologie is nog niet oud genoeg om dat ook te kunnen bewijzen. Dat de horloges gedragen worden door enkele van de best getrainde militairen ter wereld zegt echter genoeg over de functionaliteit en stevigheid van de horloges.

Luminox heeft, buiten de pure militaire uitvoeringen van hun horloges, ook een lijn met kleurrijke markeringen: de Navy SEAL Colormark collectie. Variërend in afmeting (38 tot 44 millimeter) en functionaliteit (drie wijzers of chronograaf), zijn de stoere horloges ook voor fashionistas (m/v) geschikt, die het sombere legergroen, zwart of grijs niet ziet zitten. Zo zijn de horloges (die nog wel een zwarte basis hebben) er in rood, groen, geel, wit, lichtblauw, oranje en zelfs roze… Hooyah!

Luminox Navy SEAL Colormark chronograaf

De horloges uit de Luminox Navy SEAL Colormark collectie hebben een kast gemaakt van carbon, met daarin een quartz uurwerk en komen aan een rubberen band. Qua prijs variëren ze van ? 270,- tot ? 370,-. Kijk voor meer nieuws een informatie op Horloge.info/Luminox of bezoek Luminox.nl.