Luminox ANU Chronograph: horloge met militaire pricisie

Luminox ANU Chronograph horloge

Met de nieuwe ANU Chronograph 4240 serie voegt Luminox een nieuw precisie-uurwerk toe aan de militaire collectie van het merk. Al twintig jaar is Luminox leverancier voor verschillende nautische elitetroepen.

Luminox_ANU Chronograph XS4241-shot80 kopie

De Luminox ANU (Authorized for Navy Use) Chronograph is uitgerust met een split-second chronograaf. Deze heeft een slepende secondewijzer, twee subwijzerplaten voor de seconden en tiende van seconden en een 12-uurs timer die eveneens voor aftellen gebruikt kan worden. Deze chronograaf-functies worden ingezet om precieze en herhaaldelijke tijdsmetingen uit te voeren en worden in veel professies gebruikt, waaronder bij onderwater navigatie waar precieze timing cruciaal is.

Luminox ANU Chronograph nightshot herenhorloge

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin veel gebruik werd gemaakt van Kikvorsmannen en gevaarlijke strandlandingen, werden enkel uurwerken van de ANU lijst gebruikt. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden de zogenoemde Frogmen de bekende US Navy Seals van tegenwoordig. Nog steeds moeten zij blindelings kunnen vertrouwen op hun uitrusting, waaronder hun uurwerk. Luminox ontwerpt dan ook haar uurwerken dusdanig dat ze onder welke omstandigheden dan ook blijven functioneren, of het nu onder water, op het land of in de lucht is, onder hoge druk of juist lage, dag en nacht.

De zwart stalen kast van de Luminox ANU Chronograph meet 45 millimeter en huist een quartz uurwerk. De zwarte duikersring op de bezel draait een enkele kant op. Het horloge is waterdicht tot tweehonderd meter en voorzien van Night Vision Tubes voor goede afleesbaarheid in het donker. De band komt in zwart rubber. Prijs: € 899,-

Kijk voor meer informatie op www.luminox.nl