Limited editon: Hermès eert Dallet met speciale band voor Apple Watch Hermès

apple watch hermesband apple watch hermesDe Apple Watch Hermès is sinds deze week beschikbaar met een bijzondere band. De nieuwe single Tour band is een bedrukte zwart kalfslederen versie, versierd met een Équateur tatouage sjaalmotief, ontworpen door Robert Dallet.

Robert Dallet (overleden in 2006) was een natuur kunstenaar met een grote voorliefde voor katachtigen. Hij vond ze de meest fascinerende dieren die de wereld rijk was en met zijn werk kwam vaak ten goede aan beschermingsprojecten voor deze gracieuze dierengroep.

Robert Dallet groeide op in Normandië, maar vertrok later naar Parijs waar hij in de dierentuin gefascineerd raakte door een tijger. Zijn illustraties blinken uit in anatomische precisie en om rond te komen verkocht hij zijn werk aan een maandblad en een uitgever van encyclopedieën. In 1975 werd Dallet gevraagd om te illustreren voor Air Afrique in West-Afrika en wijdde daarna zijn leven en werk, ook tussen het reizen door in zijn atelier bij Montpellier, aan zijn grote liefde: de katachtigen.

Hermès heeft in de loop van jaren tientallen ‘Jungle love’ accessoires uitgebracht waarin het werk van Dallet centraal staat. Sinds eind november is daar een nieuw item aan toegevoegd in de vorm van een zeer fraaie, limited editon horlogeband.

De band wordt gedragen bij de Apple Watch Hermès. De rechthoekige Apple Watch Hermès is een exclusieve horloge dat de drager verder kan personaliseren met een keus uit drie lettertypes, drie cijfer displays, en drie complicaties: een stopwatch- en datumfunctie en wereldklok. De nieuwe toegevoegde Dallet horlogeband is een aanvulling op de al bestaande brede lijn Double Buckle, Single Tour Deployment Buckle, extra-long en sportbanden.

Prijs voor een horloge met band: vanaf € 1.369
Prijs voor een horlogeband: vanaf € 349

Meer informatie: Hermes.comapple watch hermes