Limited Edition: witgouden A. Lange & Söhne Richard Lange’Pour le Mérite’

In een gelimiteerde oplage van 218 stuks heeft A. Lange & Söhne een nieuwe versie met een zwarte wijzerplaat uitgebracht van Richard Lange ‘Pour le Mérite’.

De eerste ‘Pour le Mérite’ versie stamt uit 2009 en sindsdien zijn er vier versies verschenen. Elk van deze vier modellen heeft als een van de kenmerken een fusee en kettingaandrijving. Met de Richard Lange ‘Pour le Mérite‘ houdt A. Lange & Söhne de traditie van wetenschappelijke chronometer zakhorloges met fusee en kettingaandrijving, die door Richard Lange werden gemaakt, levend. Daarmee is het horloge niet alleen een eerbetoon aan de Richard Lange, maar ook aan precisie in zijn zuiverste vorm. Het enige doel van de complicatie is namelijk precisie in meest optimale vorm. De roségouden en platina versies zijn inmiddels uitverkocht, tijd voor A. Lange & Söhne om de serie aan te vullen met een withgouden model. richard-lange-pour-le-merite-witgoud-zwarte-wijzerplaatDe stevige witgouden kast van de nieuwe editie heeft een diameter van 40 mm, witte Romeinse cijfers op de zwarte wijzerplaat en rhodiumed gouden wijzers. De kleine Arabische cijfers in rood die de kwartieren markeren geven nuance aan de zwart-wit(gouden) kleurstelling. Het horloge wordt geleverd met een hand gestikte zwarte kroko band met massief wit-gouden gesp.

richard-lange-pour-le-merite-witgoud-kastdekstel

De fusee en ketting aandrijving compenseert de afnemende kracht van de veer, waardoor het draaimoment constant blijft gedurende de gehele periode dat het horloge over gangreserve beschikt. Om dit tot stand te brengen is de aandrijving opgesplitst in twee componenten: de veerton en de aangrenzende getapte fusee. De twee componenten worden verbonden door een sierlijke ketting, welke in het geval van de `Pour le Mérite‘ uit 636 afzonderlijke onderdelen bestaat. En toch is de ketting slechts 0,25 millimeter dik en 156 millimeter lang.richard-lange-pour-le-merite-witgoud

Het horloge wordt aangedreven door het inhouse kaliber L044.1. Het kaliber is rijkelijk met de hand versierd en heeft een frequentie van 21.600 tikken per per uur. Veel van het gecompliceerder uurwerk blijft verborgen onder de zwarte wijzerplaat. Maar het belangrijkste onderdelen van de fusee en ketting aandrijving is zichtbaar gemaakt dankzij het saffieren kastdeksel.

Overiges is het gelimiteerde aantal van 218 niet zomaar gekozen, maar heeft een speciale betekenis. Het staat voor het huidige aantal, wereldwijde verkooppunten waar A. Lange & Söhne horloges leverbaar zijn.

Prijs: € 73.500
Meer informatie: Alange-soehne.com