Met de Richard Lange ?Pour le Mérite? houdt A. Lange & Söhne de traditie van wetenschappelijke chronometer zakhorloges met fusee en kettingaandrijving, die door Richard Lange werden gemaakt, levend. Vandaar dat dit nieuwe horloge, gepresenteerd tijdens de huidige SIHH, de naam van deze progressieve horlogemaker draagt.

Het nieuwe ? en inmiddels derde ? polshorloge door A. Lange & Söhne met een fusee en ketting aandrijving, zet ook de traditie voort van B-Uhren ? Beobachtungsuhren, horloges die voornamelijk gedragen werden door vliegeniers in de jaren 1930 en 1940 ? waarbij de focus volledig ligt op precieze tijdmeting.


fusee en kettingaandrijving Richard Lange ?Pour le Mérite?


De fusee en ketting aandrijving compenseert de afnemende kracht van de veer, waardoor het draaimoment constant blijft gedurende de gehele periode dat het horloge over gangreserve beschikt. Om dit tot stand te brengen is de aandrijving opgesplitst in twee componenten: de veerton en de aangrenzende getapte fusee. De twee componenten worden verbonden door een sierlijke ketting, welke in het geval van de Richard Lange ?Pour le Mérite? uit 636 afzonderlijke onderdelen bestaat.


uurwerk Richard Lange ?Pour le Mérite?De toevoeging ?Pour le Mérite? geeft aan dat dit horloge zich tussen de meest buitengewone creaties van Lange mag nestelen. Het beschikt over verfijnde techniek, een prachtig afgewerkt en gedecoreerd uurwerk en ? last, but not least ? een driedelige email wijzerplaat, die het resultaat is van een complex productieproces.


Het horloge heeft een kastdiameter van 40,5 mm en is gelimiteerd verkrijgbaar in 18k roségoud (200 stuks) of in platina (50 stuks).