Limited Edition Watch: Seiko Prospex ‘The Black Series’

Seiko Prospex, de collectie van Seiko voor de style-conscious avonturiers, wordt eind deze maand uitgebreid met ‘The Black Series’. Deze nieuwste all-black duikhorloges zijn bedoeld voor de stijlvolle extremisten die dieper dan diep durven te gaan: horloges geïnspireerd op het nachtduiken.

Het design loopt parallel aan de mystieke duisternis onder de waterlijn. Met een clean en minimalistische polsband en een solide kast (43.5mm of 45mm) met een harde, zwarte coating, kan het horloge probleemloos met zijn drager afdalen tot maar liefst 200 meter onder het oppervlak. Voorts is de wijzerplaat speciaal ontworpen met oog op optimale leesbaarheid; zijn de wijzers voorzien van LumiBrite – een lichtgevende nouveauté van Seiko – en knalt de minutenwijzer in brutaal oranje.

Seiko Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1 & Seiko Prospex Solar Diver SNE493P1

Seiko Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1 & Seiko Prospex Solar Diver SNE493P1

Zoals behoorlijke duikhorloges betaamt, kent de driedelige collectie alleen lunettes die in één richting kunnen worden gedraaid en een schroefkroon – geen onderwaterongelukken door per abuis uitgetrokken kronen dus.

 

Seiko Prospex Solar Diver SNE493P1

Seiko Prospex Solar Diver SNE493P1

Seiko Prospex Solar Diver SNE493P1 – Het kaliber is een V157 met een 43.5mm kast en energiereserve van 10 maand. Het horloge wordt gedreven door Seiko’s Solartechnologie: energie uit licht wordt omgezet in elektrische energie. Bij energietekort ‘waarschuwt’ het horloge door de secondewijzer in slagen van 2 seconde te laten lopen.
Prijs:  €380

Seiko Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1

Seiko Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1

Seiko Prospex Solar Diver Chronograph SSC673P1 – Het kaliber is een V175 met een 43.5mm kast en energiereserve van 6 maand. Net als bovenstaand horloge loopt ook deze op lichtenergie en geeft energietekorten aan met de secondewijzer. De stopwatch telt tot 60 minuten en is extreem nauwkeurig met stappen van 1/5 seconde.
Prijs: €410

Seiko Prospex Diver Automatic SRPC49K1

Seiko Prospex Diver Automatic SRPC49K1

Seiko Prospex Diver Automatic SRPC49K1 – Het kaliber is een 4R36; een automatisch horloge. De kast heeft een doorsnee van van 45mm en het uurwerk kent een energiereserve van 41 uur. In de wandelgangen van het wereldwijde web wordt gefluisterd dat de SRPC49K1 waarschijnlijk de hoogste ogen zal gooien bij de kenners, gezien dit horloge verwant is aan de razendpopulaire Seiko Prospex Automatic Turtle.
Prijs: €460