Limited edition: Lange 1 Time Zone, walk down memory lane

Op 25 oktober presenteerde A. Lange & Söhne een speciale editie van de Lange 1 Time Zone in goud. De datum is niet toevallig. Het horloge herinnert aan de presentatie van de eerste Lange collectie, 22 jaar geleden. Het horloge, dat een gelimiteerde uitgave van 100 horloges kent, is voorzien van veel uitmuntende details, waarvan één op subtiele wijze de special kenmerkt. Op de roterende ring met internationale steden is ruimte gemaakt om de plaats Dresden te vernoemen.A. Lange & Söhne  Lange 1 Time Zone Dresden

Op de standaardversie is op de plaats waar nu Dresden staat ‘Berlijn’, maar voor de special is Dresden het aandachtspunt. De overzichtelijke wijzerplaat geeft in één oogopslag de lokale tijd weer en een tijd in een tweede tijdzone levert. Een andere subtiele verandering ten opzichte van de reguliere versie is de kleur van de punten tussen de plaatsnamen op de ring. Deze zijn blauw in plaats van rood.

Ook het 18 karaat ‘honey gold’ van de 41,9 mm kast is noemenswaardig. Dit materiaal is harder dan andere goudlegeringen. A. Lange & Söhne kwam in 2010 voor het eerst met een ‘honey gold’ horloge, een legering die exclusief voor  A. Lange & Söhne zou zijn en het huis vooral gebruikt voor de meest exclusieve modellen. De kleur ligt dicht tegen geelgoud aan, maar neigt iets meer naar rosé dankzij een legering goud, zink en mangaan. A. Lange & Söhne  Lange 1 Time Zone Dresden

Het horloge is voorzien van kaliber L031.1. Dit kaliber heeft nogal wat onderdelen. 417 om precies te zijn, waarvan 67 die samen het correctiemechanisme vormen voor dubbele tijdzone. Op de wijzerplaat  hebben zowel de  eerste als de kleinere tweede tijdsaanduiding met de Arabische cijfers, als de grote tijdsweergave met Romeinse indexen een dag/nacht indicator.  Op drie uur is een up/down indicator geplaatst die de resterende gangreserve – bij volledige opwinding 72 uur bedraagt- weergeeft.

De A. Lange & Söhne  Dresden editie van de Lange 1 Time Zone is exclusief verkrijgbaar in de 17 A. Lange & Söhne boetieks.

Prijs op aanvraag
www.alange-soehne.com