Limited edition: IWC Big Pilot’s Watch ‘A Tribute to the 1st IWC Pilot’s Watch’

IWC Schaffhausen herlanceerde aan het begin van dit jaar de nieuwe Pilot’s Watches collectie. In ditzelfde jaar bestaat de IWC Pilot’s Watch 80 jaar en ter ere hiervan presenteert IWC, enkel voor Benelux en Scandinavië, een speciale editie Big Pilot’s Watch in unieke samenstelling en gelimiteerde oplage van slechts 36 stuks.

De Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition ‘A Tribute to the 1st IWC Pilot’s Watch’ is uitgevoerd met een roségouden kast, een diameter van 46mm en een ardoise wijzerplaat. Het horloge bevat het IWC manufactuur 52610 kaliber uurwerk met dubbele veerton, keramische onderdelen en luxe geblauwde schroeven.  Het kaliber heeft een frequentie van 28.800 tikken per uur en genereert een gangreserve van 54 uur.  Het IWC Perpetual Calendar mechanisme, duidt de dag, datum, maand, maanfase en het jaar in vier cijfers aan welke tot het jaar 2499 slechts een paar handmatige aanpassingen nodig heeft. Het efficiënte Pellaton automatisch opwindmechanisme biedt een 7-daagse gangreserve. In de 18 karaat rosé gouden rotor is het getal ‘36’ gegraveerd als verwijzing naar de oplage.iw503802-big-pilots-watch-perpetual-calendar-edition-a-tribute-to-the-1st-iwc-pilots-watch_lifestyle

Met de 46 mm roségouden kast, de ardoise wijzerplaat en de blauwe alligator leren band, is het horloge voorzien van een tijdloze combinatie van kleuren en materialen. Ook is de enkelvoudige maanfase zelden te zien bij een IWC Perpetual Calendar en speelt de blauwe kleur van de hemel perfect met de blauwe alligator leren band.

iw503802-big-pilots-watch-perpetual-calendar-edition-a-tribute-to-the-1st-iwc-pilots-watch_1413254

Christian Knoop, Creative Director IWC Schaffhausen, was persoonlijk en nauw betrokken bij de ontwikkeling van het horloge: “Vanuit een design perspectief, is het mijn uitdaging om te balanceren tussen het merk DNA, de design codes van IWC en tegelijkertijd een uniek, gelimiteerd uurwerk te creëren dat bijzonder, uniek en afgestemd is op de smaak van een specifieke markt”. Het horloge (Ref. IW503802)  is verkrijgbaar bij de IWC Boutique in Amsterdam en geselecteerde IWC partners binnen de Benelux en Scandinavië.

Prijs : € 47.000
Meer informatie: IWC.com